Dušan Sekulić sa gostima

Solistički koncert

CZK Semberija
CZK Semberija

  • Patrijarha Pavla 1
    Tel: 055/204-202 055/490-307
    Fax:055/209-934
    http://www.semberija.com
Bijeljina, Dušan Sekulić sa gostima CZK Semberija

Dan održavanja: Četvrtak

Program: Solistički koncert "Dušan Sekulić sa gostima"

Vrijeme održavanja: 20:30h

Ulaz: 5KM

Sala: Velika sala Centra za kulturu

Dušan Sekulić, svjetski virtuoz na harmonici, svojim brojnim solističkim koncertima u Evropi, Aziji i Australiji oduševljava svjetsku koncertnu publiku.

Rođen je 1985. godine u Sarajevu, od pete godine je počeo da svira harmoniku i ubrzo se zainteresovao za klasičnu muziku. Svojom pojavom, držanjem i prije svega virtuoznim sviranjem harmonike, maestro Dušan Sekulić se izdvaja među izvođačima klasične muzike.

Njegov stil odlikuje izuzetna tehnička preciznost i inovativnost u izvođenju klasičnih kompozicija. Magistrirao je najvišom ocjenom na Bečkom konzervartorijumu „Franc Šubert” u klasi mr Jovice Đorđevića, koji je veoma cijenjen u svijetu, važi za jednog od najboljih harmonikaša i poznat je kao izuzetan muzičar i vrstan tehničar.

Pored vhunskih umjetničkih dometa u interpretaciji klasične muzike maestro Dušan Sekulić se u posljednje vrijeme predstavlja muzičkoj javnosti vlastitim kompozicijama koje izvodi sa bendom i u kojima uspješno povezuje različite muzičke stilove: klasiku, pop, rock, džez, metal i rege zvuk sa etno muzikom među kojima je se posebno istakla autorska kompozicija "Sjećanje".

Nastupao je u mogim zemljama: Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj, Češkoj, Austriji, Italiji, Španiji, Australiji, Tunisu ...

Najave događaja

24°

  • 16:00

    24°C
  • 19:00

    22°C
  • 22:00

    19°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI