Prodana demokratija

Predstavljanje knjige

NB Filip Višnjić
NB Filip Višnjić

  • Trg Kralja Petra I Karađorđevića 5
    Tel: 055/205-603
    Fax:055/208-117
    Email:sekretarnbfv@gmail.com
    http://www.bibliotekabijeljina.rs.ba/
Bijeljina, Prodana demokratija NB Filip Višnjić

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" Bijeljina organizuje predstavljanje knjige "Prodana demokratija" autora Milorada Krstića

Petak 3. mart 2017. godine u 19 časova

Velika sala biblioteke. Ulaz sobodan

„Demokratija se čovečanstvu objašnjava kao blagoslov, ali sve češće se koristi kao oružje"Kroz takozvane demokratske strukture, inteligentne psihopate dospevaju do vodećih političkih i privrednih funkcija. Što su na višoj poziciji, to su opasniji. Za njih su milijarde samo Peanuts, nedužni narodi ubijeni u nepravednim ratovima, „kolateralne štete", a milioni žrtava gladi su „žrtve klimatskih promena". Oni se igraju Boga, a u stvari su beskrupulozne beštije. Pod njihovom vladavinom pljačkaju nas, varaju, lažu i zloupotrebljavaju. Pritom, većina ljudi radi sve više, a ima sve manje koristi od tog rada. Svet gubi svoj srednji sloj. Bogati su sve bogatiji. Siromašni sve brojniji. Što su mase bespomoćnije, to je lakše zavaditi ih. Religiozna osećanja se zloupotrebljavaju. Revolucije i ratovi su inscenirani. Bolesti i epidemije se izmišljaju. Novinarska sloboda je faktički ukinuta. Ništa nije kako izgleda, ništa nije kako jeste."

Iskusni privrednik Milorad Krstić u ovoj knjizi na jednostavan način objašnjava naizgled komplikovane stvari. Istovremeno, on ukazuje na sve ono što bi se, po njemu, moralo promeniti, kako demokratski „vernici" na kraju sami sebi svojim izborima ne bi izabrali ropstvo. Moguće je da genijalnost njegovih preporuka - kao što često biva - počiva upravo u njihovoj jednostavnosti.

Najave događaja

  • 05:00

    6°C
  • 08:00

    7°C
  • 11:00

    10°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI