Mali vodič za savršene obrve

Koliko je važno imati dobro oblikovane obrve, najvernije će nam pokazati slike Madone, Bruk Šilds, Dženifer Aniston ili Liz Harli s početka karijere, dok su još uzgajale debele, čupave karakterne linije iznad očiju. Danas, sa savršeno korigovanim obrvama, izgledaju glamurozno i šik , a promena koju su napravile više je nego dobrodošla...

Mali vodič za savršene obrve

Kolika je važnost lepih obrva, govori i podatak da je Opra Vinfri spremna da odleti iz Čikaga u LA samo na tretman čupanja obrva kod ultrapoznate Anastasije Soare kod koje idu i Madona, Dženifer Lopez i druge selebriti face.

Imati savršene obrve, usklađene s crtama lica, oblikom jagodičnih kostiju i veličinom nosa nije nikako lako ostvariva misija. Nije neobično videti žene koje u nameri da smanje i oblikuju obrve na kraju završe s tankom proređenom crtom iznad očiju koju pokušavaju da prikriju iscrtavanjem olovkom.

Druge su pak toliko čupanjem podigle liniju obrva da izgledaju uvek začuđeno.

Kako bi i vi imale idealne obrve, može vam pomoći petodelni setovi za obrve, koji imjua olovku s četkicom te šablone za savršeno oblikovanje. Ali, ni set vam ne može pomoći ako tačno ne odredite koliko duge smeju da budu vaše obrve. Za početak treba odrediti odakle počinju obrve. Zamislite liniju koja ide od sredine nosa, te na nju naslonite olovku. Deo koji dodiruje obrvu je njen početak. Kraj obrve trebao bi da bude u ravni vrha nosa i kraja oka. To se takođe možete izmeriti ukoliko olovku prislonite na vrh nosa prema rubu oka. Pre čupanja obrva svakako treba imati na umu i savet Anastasije Soare koja kaže da se nikada ne čupa gornji deo dlačica jer se tako menja već zadati oblik obrva koji uveliko utiče na izraz lica.

Pazite i na boju. Obrve ne moraju nužno da budu iste nijanse kao kosa, najbolje da budu malo tamnije, ali nećete loše izgledati ni ako su malo svetlije, ali svakako izbegavajte jake kontraste. Kontrast plava kosa i tamne obrve jedan je od onih koji spadaju u kategoriju najružnijih jer izgleda neprirodno i zapušteno.

Ukoliko pak imate guste markantne obrve, nemojte da ih preterano stanjujete jer one daju određenu mistiku licu, ali svakako treba da ih uobličite. Ako možete da priuštite sebi na prvo čupanje obrva idite kod kozmetičarke, a kasnije ćete ih lako održavati. Ukrotićećete ih i s nekoliko poteza četkice koju prethodno poprskate lakom ili je umočite u gel za kosu.

Četvrtasto lice Obrve nemojte previše tanjiti na rubovima i ne pravite oštri luk.

Ovalno lice Ovom tipu lica pristaje gotovo svaki oblik obrva. Probajte da zadržite prirodnu liniju obrva i pazite da ih ne stanjite suviše na krajevima.

Srcolikom obliku lica poput onoga glumice Riz Viterspun najbolje pristaje oštri luk koji se tanji prema kraju.

Okruglo lice Na ovom obliku lica najbolje će izgledati duge obrve.

NEKOLIKO KORISNIH SAVETA Nikad nemojte da obrijete obrve. Nakon čupanja koža ostaje neko vreme crvena, zato je najbolje da to radite uveče, pre spavanja. Nakon čupanja nanesite kremu za smirivanje kože. Želite li da promeniti boju obrva pre konačnog bojanja napravite mali test. Obrve, naime, obojite maskarom u koji u kojoj ih želite, a tek nakon toga, ukoliko ste zadovoljne, oboji te ih trajnom bojom. Ako imete sitno lice i oči, guste obrve dominiraće vašim licem i u ovom slučaju je vrlo važno da ih stanjite. Pri oblikovanju obrva cilj je da otvorite pogled povećanjem prostora između obrva i gornje linije trepavica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA