Ugljevički harmonikaši održali koncert zahvalnosti

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Nada Tešanović nazvala je brendom Srpske Orkestar harmonika Osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ugljevika, koji će učestvovati u kulturnom dijelu programa Zimske olimpijade u Sočiju.

Ugljevički harmonikaši održali koncert zahvalnosti

"Resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske daju punu podršku mladima koji dostojanstveno predstavljaju svoju zemlju i nastojimo da sve ovakve uspjehe na skroman način nagradimo", rekla je Tešanovićeva na otvaranju "Koncerta zahvalnosti", koji je Orkestar harmonika održao večeras u Ugljeviku.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić, koji je Ugljevičanin, sa posebnim je emocijama i lijepim željama ispratio mlade umjetnike kojima je u ime Vlade donio i džeparac za gostovanje u Rusiji. On je harmonikaše iz Ugljevika nazvao najboljim ambasadorima srpskog naroda i Republike Srpske u svijetu.

Direktor škole Sreten Lukić je u obraćanju publici na koncertu najavio da je olimpijska ekipa iz oblasti kulture iz Republike Srpske u Sočiju, sa 13 članova, brojnija od olimpijskog tima BiH koji će imati 10 ili 11 članova.

Vođa orkestra Slavko Nikolić zahvalio je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, Vladi Srpske, opštinskom rukovodstvu i kompanijama Rudnik i Termoelektrana "Ugljevik" i "Komsar enerdži", medijima i svima koji su pomogli međunarodni uspjeh i slavu mladih harmonikaša iz Ugljevika.

Prema njegovim riječima, okosnicu ansambla čini osam muzičara, a orkestar ima četrdesetak članova koji svijetom pronose muzičku tradiciju srpskog naroda.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je novinarima da je ova opština poznata po uglju, proizvodnji struje, kao zavičaj srpskog pjesnika Filipa Višnjića, a sada i planetarno po mladim harmonikašima.

Orkestar harmonika proslavio se kao finalista televizijskog programa RTS-a "Ja imam talenat", a član žirija na ovom takmičenju srpski glumac Ivan Bosiljčić poslao je ansamblu telegram podrške uoči puta u Soči.

"Ponosan sam na vaše uspehe, svet vam je na dlanu, Gospod vas čuvao", poručio je Bosiljčić, koji zbog profesionalnih obaveza nije mogao da prisustvuje koncertu u Ugljeviku.

Osim predsjednika Republike i Vlade Srpske, pokrovitelji odlaska Orkestra harmonika u Soči su kompanija Rudnik i termoelektrana "Ugljevik" i "Komsar enerdži" Republike Srpske, kao i opština Ugljevik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA