Kako da nosite štikle, a da vas stopala ne bole

Zna se da žene ne mogu da funkcionišu bez štikli, ali se isto tako zna da one i te kako znaju da budu neudobne i problematične, naročito ako provodite sate i sate u njima. Međutim, postoji trik koji može da vam olakša hod u visokim potpeticama.

Kako da nosite štikle, a da vas stopala ne bole

Visoke potpetice su "must have" u ormaru svake žene, jer ne postoji dama koja može da zamisli sebe na nekom svečanom događaju, izlasku ili dejtu bez štikli. Osećaj koji pruža "pogled sa visine" je nezamenljiv, jedinstven i čini da se žena oseća seksi, privlačno i puna samopouzdanja.

Ipak, činjenica da štikle nisu baš tako lake za nošenjeje takođe poznata u ženskom svetu, ali ona čuvena parola "Lepota je bolna" je damama ipak najvažnija. Ali ne treba ići u krajnost i mučiti sebe zarad lepog izgleda. Baš zbog toga treba da uradite sve kako biste olakšali svoju "patnju", a ono što vam mi upravo nudimo je nekoliko trikova koji će vam olakšati hod u visokim potpeticama.

Prema rečima stručnjaka za jogu i pilates, Džil Miler, hod u štiklama je težak zbog neprirodnog položaja stopala, uzdignute noge i prstiju koji su isuviše opterećeni. Međutim, ta bolna situacija u velikoj meri može da se ublaži ukoliko svoje noge tokom hoda budete usmeravali ka unutra ili ravno, jer će vas u tom slučaju stopala manje boleti.

Dakle, trebalo bi izbegavati hodanje sa raširenim prstima odnosno takozvani pačiji hod jer na taj način možete da uzrokujete niz problema, od bolova u kolenima pa sve do problema s kukovima.

Osim toga, Milerova preporučuje jednostavu vežbu za stopala.Sve što vam treba je jedna loptica poput one za tenis, koju treba naizmenično jednom pa drugom nogom valjati napred-nazad po podu. Na taj način vaša stopala će se vrlo brzo opustiti, zbog čega ćete osetiti olakšanje nakon višečasovnog hodanja u štiklama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 20:00

    11°C
  • 23:00

    8°C
  • 02:00

    5°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

86 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 24. Apr 2024. 16:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI