Akcija pred vaskršnje praznike

Centar za socijalni rad Bijeljina i Udruženje za pomoć licima sa posebnim potrebama "Nada" počeli su danas podjelu higijenskih i prehrambenih paketa za 40 porodica, uoči vaskršnjih praznika.

Akcija pred vaskršnje praznike

Predsjednik Udruženja "Nada" Slavica Kovrlija rekla je da bijeljinski centar ima redovne akcije ovakve vrste pomoći pred značajne praznike, te da je prva sličnog karaktera bila pred Božić.

"Ovo je nastavak te akcije podržane od nekoliko kompanija koje su uložile nočana sredstva za nabavku paketa", rekla je Kovrlija i dodala da jedan paket vrijedi oko 65 KM.

Paketi će biti podijeljeni naugroženijem stanovništvu i članovima Udruženja.

"Akcenat je ovaj put na djeci sa posebnim potrebama, u dodatno socijalno ugroženim porodicama, a koja dosad nisu ostvarivala ovu vrstu pomoći", rekla je Kovrlija.

Socijalni radnik Centra Mila Stojanović rekla je da se humanitarna akcija ovog udruženja i Centra nastavlja, te da je cilj da barem jedan dio korisnika bude obradovan za vaskršnje praznike.

"Centar za socijalni rad na ovaj način želi da premosti problem velikog broja zahtjeva za jednokratnu pomoć, a do sada već imamo odobrenih 210 novčanih jednokratnih pomoći", rekla je Stojanovićeva.

Ona je podsjetila da je budžet grada za socijalna davanja u ovoj godini 50.000 KM i dodala da to neće biti dovoljno da se nastavi istim tempom.

"Zato ovom, naturalnom pomoći, nastojimo da zamijenimo direktna novčana davanja", rekla je Stojanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

11°

  • 20:00

    11°C
  • 23:00

    9°C
  • 02:00

    7°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

86 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 24. Apr 2024. 16:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI