"Sistem 48" - servis u funkciji građana

U Bijeljini je počeo sa radom "Sistem 48" koji građanima omogućava prijavu komunalnih problema i praćenje rješavanja tog problema u roku od dva dana, rekao je šef Odsjeka za informacione tehnologije grada Bijeljine Zoran Ranilović.

"Sistem 48" - servis u funkciji građana

Prema njegovim riječima, nadležna služba gradske uprave ili javnog preduzeća u nadležnosti grada dužna je da odgovori na prijavu u roku od 48 časova putem zvanične prezentacije grada ili na ličnu i-mejl adresu građanina koji je prijavio problem.

Radmilović kaže da za realizaciju ovog sistema nisu izdvajana sredstva iz lokalnog budžeta, a njegova je namjena efikasno rješavanje problema građana i omogućavanje javnog uvida u proces rješavanja komunalnih problema u gradu.

Građani problem mogu prijaviti posredstvom portala servisa i zvanične internet prezentacije Bijeljine, na šalteru "Sistem 48" u sjedištu Komunalne policije i na telefon 209-030.

Na portalu "Sistem 48" danas se već nalazi sedam prijava građana, a Ranilović ukazuje da neće biti objavljivane prijave uvredljivog ili neodgovarajućeg sadržaja ni prijave u kojima se iznose činjenice koje nisu u nadležnosti gradske uprave.

Prijave građana koje budu dostavljene petkom i vikendom rješavaće se od narednog ponedjeljka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA