Na području CJB Bijeljina stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

Rezultati rada Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina u prva tri mjeseca ove godine bolji su po svim pokazateljima u odnosu na isti period lani i stanje bezbjednosti u regiji je zadovoljavajuće, rekao je danas načelnik kriminalističkog sektora Goran Pisić.

Na području CJB Bijeljina stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

Pisić je naglasio da je broj krivičnih djela u oblasti opšteg kriminaliteta manji za 10 odsto, a ukupna rasvjetljenost krivičnih djela je oko 67 odsto.

On je, na konferenciji za novinare u CJB Bijeljina, naveo da je za tri mjeseca na ovom području prijavljeno 128 teških krađa ili 16 odsto manje nego u istom periodu prošle godine. Od tri prijavljene krađe auta, dva su pronađena i vraćena vlasnicima.

U prva tri mjeseca ove godine na području CJB Bijeljina nije bilo ubistava, a broj prijava za nasilje u porodici manji je za 17 odsto.

U oblasti zloupotrebe opojnih droga za tri mjeseca otkriveno je 21 krivično djelo i podneseni izvještaji protiv 18 lica.

Uhapšeno je sedam dilera droge, od čega četvorica prilikom prodaje droge maloljetnicima.

Za tri mjeseca na području CJB Bijeljina zaplijenjeno je 50 grama kokaina, 11 grama heroina i 87 grama marihuane.

Više od 2,8 miliona KM iznosi šteta od privrednog kriminala na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina u prva tri mjeseca ove godine.

Načelnik kriminalističkog sektora Goran Pisić rekao je na konferenciji za novinare da je protivpravna imovinska korist od privrednog kriminala veća od milion KM.

Prema njegovim riječima, u oblasti privrednog kriminala otkrivena su 64 krivična djela, za koje je nadležnim tužilaštvima podnesen izvještaj protiv 61 lica, među kojima su i dva načelnika opštine.

U strukturi ovih krivičnih djela najbrojnije su zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja.

Načelnik sektora policije Vesko Perić rekao je na konferenciji za novinare da je na području CJB Bijeljina u protekla tri mjeseca evidentirano 257 narušavanja javnog reda i mira, što je oko 14 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

U ovom periodu izdato je 207 prekršajnih naloga. Perić je istakao da je i broj saobraćajnih nezgoda manji za tri odsto, ali su u prva tri mjeseca ove godine na putevima poginula četiri lica, dok je lani bilo dvoje poginulih.

On je najavio da će policija u narednom periodu posebnu pažnju obratiti na kontrolu vozača dvotočkaša, traktora i radnih mašina, a pješake koji se kreću magistralnim putevima upozorio je na obavezu nošenja svjetloodbojnih prsluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA