Danas postavljanje čitača platnih kartica

Čitači platnih kartica biće danas postavljeni u kompanijama na području Bijeljine koje su potpisale ugovor o prodaji robe po vaučer modelu sa Fondom solidarnosti za obnovu Republike Srpske nakon poplava, izjavio je predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Mihajlo Vidić.

Danas postavljanje čitača platnih kartica

Vidić kaže da je ugovore do sada potpisalo 14 privrednih subjekata u regiji i da je njihova ponuda robe, kao i prostorna pokrivenost, zadovoljavajuća.

Građanima koji dobijaju platnu karticu se istovremeno dostavlja i spisak svih kompanija u Republici Srpskoj, kojih ima oko 100, kod kojih kupljenu robu za obnovu domaćinstava mogu plaćati tom karticom.

Rok važenja platnih kartica je godinu dana.

Platne kartice za sanaciju kuća oštećenih u poplavama koje su Republiku Srpsku pogodile 14. maja do sada je u Bijeljini dobilo 600 domaćinstava.

Koordinator Vlade Republike Srpske za podjelu vaučera u Bijeljini Zoran Maletić najavio je da će sredinom naredne sedmice na ovom području biti podijeljeno još 1.500 do 2.000 platnih kartica.

Podjela traje istovremeno dok gradske komisije za procjenu šteta obilaze domaćinstva koja su bila pogođena poplavama i obrađene podatke dostavljaju u jedinstveni registar štete.

Koordinator Komisije za popis u Bijeljini Dragan Đurđević rekao je da je do sada popisano više od 3.000 domaćinstava, što je prema procjeni gradske uprave polovina domaćinstava na ovom području koja će ostvariti pravo na vaučer za obnovu iz Fonda solidarnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA