Četiri optužnice zbog zloupotrebe CIPS-a

Posle opsežne istrage podignuta je optužnica protiv osoba koje su na nezakonit način, za novčane naknade, omogućavale nezakonito sticanje državljanstva i dokumenata BiH.

Četiri optužnice zbog zloupotrebe CIPS-a

Tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, podigao je optužnicu protiv Slaviše Trifunovića i Krste Jokića iz Bijeljine, Zorana Trnovca iz Ugljevika, te Dragane Knežević zaposlene u Centru javne bezbjednosti Bijeljina na poslovima stručnog saradnika za poslove prebivališta, boravišta, ličnih karata i JMBG.

Optuženi se terete da su postali članovi organizovane kriminalne grupe, koju je osnovao prvoptuženi Trifunović, kako bi ostvarivali nezakonitu imovinsku korist, na način da osobama koje nemaju pravo na identifikacione dokumente i državljanstvo BiH, na temelju krivotvorenih dokumenata, omogućuju uvođenje tih osoba u CIPS sistem i nezakonito dobijanje dokumenata BiH.

Tokom istrage, utvrđeno je da su optuženi prikrivenom istražitelju SIPA, pod pseudonimom "X", tokom 2007. godine, omogućili nezakonito sticanje dokumenata, lične karte i putne isprave BiH.

U okviru ove istrage, očekuje se podizanje još optužnica protiv više osoba u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA