Otvoren omladinski kamp Crvenog krsta

U Bijeljini je u srijedu otvoren 17 omladinski kamp Crvenog krsta Republike Srpske. Kamp se održava na lokalitetu Banje Dvorovi, a u kampu boravi 70 omladinaca iz Republike Srpske.

Otvoren omladinski kamp Crvenog krsta

Svečanom otvaranju su prisustvovali i učesnike pozdravili Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, dr Vlatko Jeftić, direktor Banje Dvorovi, dr Siniša Maksimović, direktor Bolnice Sveti Vračevi u Bijeljini, te članovi Republičkog odbora i sekretari opštinskih i gradskih organizacija Crvenog krsta.

Upravnik kampa Bojan Đekić, koji je ujedno i predsjednik Konferencije mladih CKRS pozdravio je učesnike i zaželio im uspješan rad na kampu, da steknu mnogo novih znanja, kao i novih prijateljstava.

Kamp je otvorio generalni sekretar CKRS Đoko Mihajlović.

Kamp traje od 23. jula do 1. avgusta 2014. godine, a u toku kampa mladi će steći znanja iz pružanja prve pomoći, realističkog prikaza povreda, stanja i oboljenja, zaštiti reproduktivnog zdravlja, bolestima ovisnosti, trgovini ljudima, spasilaštvu na vodi, a proširiće svoja znanja o nastanku i ulozi organizacija Crvenog krsta.

Šatorsko naselje postavljeno je na travnjaku uz banjski hotel "Sveti Stefan", a omladinci će tokom boravka pomagati u čišćenju i uredjenju objekata Banje Dvorovi nakon poplava.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA