Slavni model promijenio pol: zbogom Andrej, zdravo Andreja!

2011. godine Pejić je bio nova zvijezda na modnom nebu - muškarac koji je nosio ženske kolekcije poznatih dizajnera poput Marc Jacobsa i Jean Paul Gaultiera...

Slavni model promijenio pol: zbogom Andrej, zdravo Andreja!

Prilikom nedavnog pojavljivanja u New Yorku, mnogi su primjetili kako na Andrejevoj zlatnoj ogrlici više ne piše Andrej već Andreja. Shvatili su to kao suptilnu poruku koju Andrej upućuje svijetu. Ranije ove godine promjenio je pol.

"Želim podjeliti svoju priču sa svijetom jer smatram to svojom društvenom odgovornošću", rekla je Andreja. "Nadam se da time što sam otvorena o tome, ljudi će to lakše prihvatiti. Uvijek sam sanjala o tome da budem djevojčica. Sjećam se kako sam se okretala u maminoj haljini zamišljajući da sam balerina".

Stvari su se promjenile kada se Andreja sa porodicom preselila u Australiju. Sa 9 godina Andreja je shvatila poruku svog brata i prijatelja u školi i kako sama kaže, bilo je vrijeme da haljine i lutke ostavi po strani.

"Željela sam biti dobro djete i udovoljiti roditeljima", dodala je Andreja

"Sa ne pretjeranim uspjehom pokušala se ukopiti s ostalim dječacima u školi i baviti se timskim sportovima. Svoju sam maštu i svoje snove držala za sebe i postala sam prilično dobra u ulozi dječaka, ali sam skrivala ko sam u stvari", nastavlja Andreja.

U trinaestoj godini život joj se promjenio.

"Otišla sam u knjižaru i na internetu potražila članke o promjeni pola. Google mi je omogućio da shvatim kako za moje osjećaje postoje medicinski termini. Ovo sam morala napraviti", rekla je modna zvijezda.

Andreja se prisjeća dana o kojem je tako dugo sanjala.

"Bila sam sretna što je taj trenutak napokon stigao, sretna koliko možete biti prije operacije".

Oporavak je potrajao i kako sama kaže, tek se nakon 3 mjeseca ponovno osjećala kao ona stara.

Bez obzira na to što je imala nekoliko ozbiljnih ljubavnih veze, trenutno je sama i naglašava kako je otvorena za ljubav. Ipak najvažnije je to što uživa u novom poglavlju svog života.

"Osjećam se prijatnije nego ikad", rekla je zadovoljna Andreja.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA