Dječak koji je zaslužio naklon ljekara

Dok neutješna majka 11-godišnjaka u pozadini krije lice u suzama, tim doktora na dirljiv način je odao počast dječaku koji nije preživio operaciju tumora na mozgu, a čija je želja bila da donira organe.

Dječak koji je zaslužio naklon ljekara

Hrabri dječak velikog srca, 11-godišnji Liang Yaoyi borio se s tumorom na mozgu. Prije poslednje operacije, koju nažalost nije preživio, izrazio je želju da u slučaju smrti porodica pokloni njegove organe i da tako pomogne onima koji sa strepnjom čekaju novu priliku.

Njegov gest još više dobija na značaju jer je doniranje organa u Kini zapravo noviji koncept. Prvi nacionalni registar donora organa pokrenut je tek 2010. godine i do tada je većina potrebnih organa za transplantaciju uzimana od osuđenika na smrtnu kaznu.

Roditelji dječaka bili su protiv njegove ideje da daruje svoje organe, ali su na kraju ipak ispunili njegovu želju jer su znali da je maštao da postane doktor i tako pomaže ljudima. Ovim činom dječak je ipak pomogao mnogima i spasio živote.

Malenom dječaku velikog srca doktori su zbog toga zahvalili tradicionalnim trostrukim naklonom kojim se u Kini na sahranama odaje počast preminulima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA