Zdravstvene posledice popularnih modnih trendova

Osim što je zabavna i kreativna, moda je u nekim slučajevima i uzrok zdravstvenih problema. Prije nego što prigrlite svaki od aktualnih trendova – razmislite kako on utiče na vaše zdravlje, koliko često ćete ga praktikovati i je li taj trend baš ono što vama treba.

Zdravstvene posledice popularnih modnih trendova

Donosimo vam tri trenda koja već dugo vremena dominiraju modom, a imaju velike posledice.

Vrtoglavo visoke potpetice

Visoke potpetice su jedan od modnih trendova koji vam može nanijeti najviše štete. Hodanje na prstima gura torzo naprijed, a tijelo se naginje natrag i to ima velik uticaj na kičmu koja je zbog toga pod prevelikim opterećenjem. Posledice učestalog hodanja u visokim potpeticama osjete se tek nakon nekoliko sedmica ili čak mjeseci. Grčevi u prstima, bolovi u leđima i kukovima samo su neke od posledica.

Velike torbe

Već dugo je prisutan trend velikih torbi, u koje žene stavljaju sve više stvari, a zdravstveni problemi nastaju usled nošenja torbe na samo jednoj strani ramena koje se potom ili previše ojača ili u nekim slučajevima čak promijeni fizionomiju tijela tako da je jedno rame više u odnosu na drugo. Tako nošene torbe uzrokuju bol u vratu, kičmi i ramenima pa kako biste to izbjegli - mijenjajte strane na kojima nosite torbu i nekoliko puta nedeljno veliku torbu zamijenite lakšom i manjom.

Ideali ljepote

Trend mršavih modela pokrenuo je lavinu nezadovoljstva i neprihvaćanja tijela žena svih starosnih dobi. U želji da se dosegnu ideali ljepote s modnih pista, mnoge žene posežu za rigoroznim dijetama koje se nerijetko pretvaraju u bolesti kao što su anoreksija i bulimija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA