Prirodna kozmetika godi koži

Prirodna kozmetika zdravija je od fabričkih preparata, a u vreme bogate ponude na pijacama, sami možete da napravite masku od breskve, šampon od kajsija ili kupku od đumbira.

Prirodna kozmetika godi koži

Kozmetika napravljena kod kuće zdravija je od fabričkih preparata za negu kože lica i tela, tvrde stručnjaci, samo treba da nabavite namirnice i izdvojite vreme za pripremu. U vreme bogate ponude voća na pijacama, sami možete da napravite prirodnu masku od breskve, šampon od kajsija ili kupku od đumbira.

Maska od breskve

Potrebni su vam jedna očišćena i na kriške isečena breskva, pola kašičice meda, pola kašičice jogurta i kašičica mleka u prahu, ako vam je koža suva. Sve zajedno dobro promešajte štapnim mikserom ili u blenderu. Nanesite na lice i posle pola sata isperite hladnom vodom. Ova maska odlično čisti lice i daje mu poseban sjaj.

Šampon od kajsija

Ovaj prirodni preparat oporavlja oštećenu kosu, a priprema se vrlo jednostavno. Pomešajte dva zatvarača običnog šampona, pet oljuštenih kajsija i dve kašičice prirodne kane. Nanesite na mokru kosu i ostavite da deluje desetak minuta, a zatim isperite.

Kupka od đumbira

Šaku narendanog đumbira stavite u gazu i spustite u kadu napunjenu toplom vodom. Posle 15 minuta, uskočite u ovu mirisnu kupku i videćete da ćete uživati kao nikada ranije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA