Fejskini, globalni modni hit!

Prve su ih ponele sredovečne žene u kineskom gradu Čingdau, kao dodatak tradicionalnom kupaćem kostimu. Međutim, maske za zaštitu kože lica od sunca, fejskinije, nakon foto-reportaže u magazinu "CR Fashion Book", postale su globalni hit.

Fejskini, globalni modni hit!

Njujorški modni magazin CR Fashion Book, koji je pokrenula bivša urednica pariskog Voga, Karin Roitfild, nedavno je objavio foto-reportažu sa modelima koji nose fejskinije, šik kupaće kostime i glamurozan nakit.

Internet korisnici postali su oduševljeni ovim, sada, neizostavnim modnim asesoarom za leto.

Za dva dana tema je inspirisala 12 miliona postova na kineskom Tviteru - Veibou.

„Starije Kineskinje sada su u centru modne pažnje", „Čini mi se da su pljačkaši banaka pojurili na plažu", samo su neki od komentara na družtvenoj mreži.

Možda inspirisani Spajdermenom, posetioci plaže u kineskom gradu Čingdau pronašli su inovativan način da zaštite svoju kožu od sunca još pre nekoliko godina. To je najpre izazivalo podsmeh, ali sada fejskini polako osvaja ceo svet.

Kada je reč o izbegavanju sunca, kineska kreativnost, piše Bi-Bi-Si, deluje nepresušno.

Uz fejskinije, Kinezi koriste specijalne suncobrane koji blokiraju UV zračenje, a takva zaštita može da se instalira na bicikle. Često nose i rukave koji blokiraju sunce i koji mogu da se skinu, ali i plašt nalik Betmenovom.

Na kineskoj televiziji, reklame za magične kreme za izbeljavanje kože iskaču na svakom kanalu. Beo ten oličenje je lepote i nju su imale samo bogate žene koje nisu morale da rade u polju.

Za razliku od Kineza, Zapadnjaci pate za osunčanom, bronzanom kožom. Dok su solarijumi na zapadu uobičajeni, u velikim kineskim gradovima tek se pojavljuje poneki.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA