Zamrla prodaja kuća u poplavljenim mjestima

Prodaja kuća u područjima koja su bila zahvaćena majskim poplavama potpuno je zamrla, kupaca nema ni na vidiku, a ponuda je sve veća, jer se ljudi, u strahu od novih nepogoda, sve češće odlučuju da prodaju svoje domove.

Zamrla prodaja kuća u poplavljenim mjestima

U agencijama za promet nekretnina potvrđuju da interesovanja za kupovinu kuća na tim područjima uopšte nema, iako su cijene dosta povoljnije u odnosu na one prije poplava.

U bijeljinskoj agenciji "Astra nekretnine" su rekli da ljudi, posebno oni koji su se posljednjih godina doselili i napravili kuće u područjima koja su bila zahvaćena poplavama, sada pokušavaju da se odsele odatle.

- Ponuda kuća sa tih područja je povećana, ali kupaca nema i pored toga što su cijene snižene. Najmanji je problem cijena - kazali su u ovoj agenciji.

Da je ponuda sve veća, a potražnja sve manja potvrđuju i u poslovnicama agencije "Centar-nekretnina" u Banjaluci i Bijeljini.

U poslovnici u Bijeljini su za "Glas Srpske" rekli da i ono što su do sada uspijevali da prodaju u poplavljenim područjima sada ne mogu.

- Ljudi su snižavali cijene, ali ko god dođe, prvo nas pita je da li je bilo poplavljeno i nakon toga odustaje od kupovine. U Dvorovima imamo jednu veoma lijepu kuću koju čovjek prodaje za 80.000 maraka, a sada je snizio cijenu za 5.000 - kazali su u poslovnici ove agencije u Bijeljini.

U agenciji "Astra nekretnine" su rekli da je prodaja nekretnina uopšte opala i da se to prevashodno odnosi na kuće, što u gradskoj, što u seoskoj zoni.

- Ide još jedino prodaja stanova i placeva u gradskoj zoni - naglasili su u ovoj agenciji.

Ista situacija je i u Banjaluci, gdje su nam rekli da je interesovanje bilo slabo i prije poplava, ali da je sada potpuno zamrlo.

Vlasnik agencije "Marić nekretnine" iz Modriče Emilija Marić je rekla da su cijene kuća u poplavljenim područjima pale, ali da niko i ne pita za njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA