Završava se teniski kamp u Bijeljini

U Bijeljini se danas završava petodnevni teniski kamp za najbolje mlade tenisere uzrasta od 12 do 14 godina iz Republike Srpske, Srbije i Makedonije. Kamp koji je okupio 22 mladih sportista organizuje Teniski savez Republike Srpske, pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske.

Završava se teniski kamp u Bijeljini

Tokom ove sedmice na teniskim terenima kluba AS u Bijeljini vježba 14 mladih tenisera iz Republike Srpske i po četvoro sportista iz Srbije i Makedonije.

Šansu da vježbaju u okviru ovog kampa dobili su samo najbolji teniseri - Tijana Svitlica iz Novog Sada koja je osvojila preko 20 turnira i prvenstvo Vojvodine do 18 godina, Dušan Milanović iz Bijeljine koji je igrao na brojnim turnirima u zemlji i inostranstvu i Luka Đurđević iz Doboja.

U Republici Srpskoj radi dvadesetak teniskih klubova, ali broj takmičara nije zadovoljavajući, posebno u mlađim uzrasnim kategorijama, zbog čega je Teniski savez pokrenuo i brojne promotivne aktivnosti. Pokušavaju da u promociju bijelog sporta uključe što više i trenere u gradovima Srpske.

Vođa kampa i potpredsjednik Stručnog odbora Teniskog saveza Srpske Dragan Dragičević rekao jeda mladi teniseri i treneri imaju odlične uslove za rad na terenima Teniskog kluba "As" u Bijeljini.

"Teniski savez provodi program mini tenisa, ujedno i edukaciju trenera i djece, uradili smo brošure, video materijal, sve ono što je dobro u svijetu i što olakšava djeci da brže uče na način koji je prilagođen njihovom uzrastu. Trudimo se da treneri u svojim sredinama počnu da rade na jedan bolji način", ističe Dragičević.

Teniski savez već dvije godine ulaže i u izgradnju nacionalnog teniskog centra koji bi trebalo da omogući najboljim mladim teniserima da rade bez troškova kako bi njihov talenat bio unaprijeđen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA