Jeftić: Nezapamćeno loša godina

Na bazenima „Banje Dvorovi“ kod Bijeljine ovogodišnja sezona bila je nezapamćeno loša, rekao je direktor ove javne ustanove Vlatko Jeftić.

Jeftić: Nezapamćeno loša godina

Jeftić kaže da sezone praktično nije ni bilo i da je posjeta slaba zbog loših vremenskih uslova, kao i zbog poplava u širem regionu koje su ekonomski oslabile moć građana.

„Bilo je tek nekih 11 toplijih dana, a prethodnih godina bilo je i pedesetak", navodi Jeftić.

On ističe da, uprkos najavama lijepog vremena i toplih dana u septembru, tada nije moguće ostvariti željeni promet gostiju.

„Ljudi su završili sa odmorima, počinje školska godina, studenti odlaze van Bijeljine. Ipak, bazeni će biti otvoreni sve dok bude toplih dana, ali tada se ne može govoriti o nekoj zaradi i prometu", kaže Jeftić.

Direktor „Banje Dvorovi" podsjeća da su ove godine na zavidnom nivou usluga, kvalitet i asortiman ponude, te higijena, kao i da je mnogo uloženo u pripreme i ulaganja.

„Nadam se da će ulaganja za ovu godinu rezultate dati tek iduće sezone", kaže Jeftić.

On podsjeća da su bazeni Banje počeli sa radom 12. juna i da je sezona kasnila zbog poplava koje su u maju zadesile region.

„Čim se voda povukla, bazeni su detaljno sređeni, kao i objekat Banje, i za 10 dana uspjeli smo da sve pripremimo", dodaje Jeftić.

On napominje da ništa bolja situacija nije ni u banjskom dijelu ove ustanove, jer su ove godine izostali tradicionalni posjetioci iz Srema i Mačve, posjetioci iz Šida, Šapca, te Sremske Mitrovice.

„Svu klijentelu ovog dijela Srbije praktično smo izgubili zbog poplava u okruženju. Sva naša zarada ove godine, oko 90 odsto, bila je od finansiranja Fonda zdravstvene zaštite Srpske", navodi Jeftić.

U bazenima „Banje Dvorovi" je termomineralna voda, čija je temperatura na izvorištu 73 stepena Celzijusova. U dva dječija, od ukupno pet bazena, temperatura vode je 31 stepen.

Ovo kupalište u Semberiji ima i prateće sadržaje, među kojima su teniski i tereni za male sportove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA