Proširenje sistema za odbranu od poplava u Janji

U Novom Naselju Janja su počeli radovi na dogradnji sistema za odbranu ovog dijela Semberije od poplava. Pored ekipa koje je angažovao Grad Bijeljina, logističku podršku radovima daju ekipe Oružanih snaga BiH sa teretnim kamionima.

Proširenje sistema za odbranu od poplava u Janji

Prilikom obilaska gradilišta, gradonačelknik Bijeljine Mićo Mićić je podsjetio da je u prethodnih nekoliko godina ovaj dio Semberije bio plavljen čak pet puta i istakao da je započeti kanal samo dio objekata potrebnih za potpunu zaštitu Janje od poplava.

"Moramo napraviti i kanal kojim bi se višak vode iz rijeke Janje prebacivao u kanal Brezovicu, a nasipi duž ove rijeke se moraju povećati. Turska ambasada je najavila da će donirati sredstva za čišćenje korita Janje, a nadamo se da će i „Vode Srpske" odgovornije shvatiti svoje obaveze i popraviti oštećeni nasip na Drini, odnosno, početi izgradnju nasipa uz Drinu koji nedostaju. Samo tako možemo biti sigurni da nećemo doći u situaciju da se od vode ponovo branimo vrećama sa pijeskom", zaključio je gradonačelnik Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA