Počela sanacija škole u Janji

U Osnovnoj školi "Meša Selimović" i Srednjoj stručnoj školi u Janji u toku je zamjena stolarije i popravka štete nastale tokom majskih i avgustovskih poplava.

Počela sanacija škole u Janji

Zamjena cjelokupne stolarije omogućena je zahvaljujući donaciji japanske Ambasade u BiH u iznosu od 174.000 KM, a dodatna sredstva obezbijedio je grad Bijeljina.

Obnova sportske sale, kotlovnice i otklanjanje štete od poplava finansira se sredstvima UNDP-a od oko 400.000 KM.

Škole u Janji danas je posjetio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji je zahvalio donatorima i izrazio očekivanje da građevinski radovi neće ometati izvođenje nastave, s obzirom na to da će privremeno biti napravljena preraspodjela odjeljenja u dvije škole koje, praktično, rade u jednom objektu.

"Biće potrebno malo strpljenja i kod učenika i kod nastavnika, ali to će se isplatiti, s obzirom da će dobiti potpuno novu stolariju, sportsku salu, sistem za grijanje... Ova škola je primjer dobrog rada, pogotovo imajući u vidu da je pohađa veliki broj djece i da je u višenacionalnoj sredini", istakao je Mićić.

On je najavio da će školska godina početi prema planu i u ostalim školama na području grada, uključujući one koje su bile poplavljene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA