Đaci srećno, vozači oprez!

  • BIJELJINA
  • 01. Sep 2014.

Nova školska godina počinje danas u svih 187 osnovnih i 92 srednje škole u Srpskoj, koje pohađa 145.000 đaka, potvrđeno je u Ministartsvu prosvete i kulture RS.

Đaci srećno, vozači oprez!

Ministar prosvete i kulutre RS Goran Mutabdžija rekao je da je sve spremno za početak nove školske godine.

On je naglasio da je ovo velika pobeda Srpske i želje da se deca, iz poplavljenih područja, koja već četiri meseca nisu deo obrazovnog sistema, dovedu u poziciju da u sigurnom ambijentu započnu nastavni proces.

Direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Rade Ristović kazao je da su na vreme obezbeđeni svi udžbenici, a njihove cene ni ove godine nisu menjane. On je naglasio da je posao Zavoda bio da u ovoj godini 117 naslova za osnovnu i 29 za srednju školu završe na vreme i da se oni nađu u knjižarama.

Iz MUP RS upozoravaju vozače na veći oprez zbog početka školske godine, posebno u blizini škola.

U Osnovnoj školi „Meša Selimović" u Janji u toku su radovi. Zamena kompletne stolarije omogućena je zahvaljujući donaciji Ambasade Japana u vrednosti od 174.000 KM, a dodatna sredstva obezbedio je grad Bijeljina.

Obnova sportske sale, kotlarnice i otklanjanje štete od poplava finansira se sredstvima UNDP od oko 400.000 KM. Školu u Janji je posetio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je izrazio očekivanje da građevinski radovi neće ometati izvođenje nastave, s obzirom na to da će privremeno biti napravljena preraspodela odeljenja u dve škole koje rade praktično u jednom zdanju.

- Biće potrebno malo strpljenja i kod učenika i kod nastavnika, ali to će se isplatiti, s obzirom na to da će dobiti potpuno novu stolariju, sportsku salu, sistem za grejanje - kaže Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 17:00

    15°C
  • 20:00

    13°C
  • 23:00

    11°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

147 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 14:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI