Počela kampanja "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas"

Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina danas su dijelili edukativni materijal učenicima pred početak školske godine, čime su počeli kampanju "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas".

Počela kampanja "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas"

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske tradicionalno pred početak školske godine preduzima niz preventivnih aktivnosti kako bi se postigao što veći stepen bezbjednosti djece u saobraćaju", rekao je inspektor CJB Bijeljina za bezbjednost saobraćaja Radenko Knežević.

On je novinarimna rekao da će tokom septembra u zonama škola biti pojačano prisustvo policije, koja će regulisati saobraćaj sa ciljem da djeca bezbjedno dođu do škole, pređu preko ulice i slično.

"Policija će pojačano raditi i na evidentiranju prekršaja na relaciji pješak-vozač, da utiču na smanjenje brzine kretanja vozača", rekao je Knežević i ponovio da će ove aktivnosti biti kontinuirano provođene tokom cijelog septembra.

On je dodao da je u drugoj polovini septembra planirano da se u svim školama za najmlađe učenike obavi edukacije na temu "Bezbjedno i pravilno učešće djece u saobraćaju".

Knežević je apelovao vozače da povećaju oprez i smanje brzinu kretanja u zonama škole, na trasi kretanja djece od kuće do škole i obrnuto. Knežević je napomenuo da je evidentan pad saobraćajnih nezgoda u zonama škola od kada se provode ovakve aktivnosti MUP-a Srpske.

"Već tri godine nismo imali značajnijih nezgoda u zonama škola u kojima je učesnik bilo dijete, ni sa lakšom, ni sa težom posljedicom", rekao je Knežević i naglasio da ovaj vid aktivnosti daje pozitivne rezultate.

U prethodnom periodu izvršeno je snimanje stanja putne infrastrukture, saobraćajne signalizacije, kao i oznaka na kolovozu u zonama svih osnovnih i srednjih škola na području koje pokriva ovaj centar sa ciljem da se obezbijedi što veća sigurnost djece na trasama kretanja od kuće do škole i obrnuto, kažu u CJB Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA