Bolnica "Sveti vračevi" dobila angio salu

Savremena angio sala u Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini, druga u Republici Srpskoj, nakon Banjaluke, danas je svečano otvorena u prisustvu premijerke Srpske Željke Cvijanović.

Bolnica "Sveti vračevi" dobila angio salu

Cvijanovićeva je rekla da je Vlada u opremanje ove angio sale i koronarne jedinice uložila više od 2,4 miliona KM, dok je oko 200.000 KM ulaganje Bolnice.

"Svaka stvar koja doprinosi spašavanju ljudskih života zaslužuje da se u nju ulaže", ocijenila je Cvijanovićeva i podsjetila da je u izgradnju nove bijeljinske bolnice, koja je među najsavremenijim u regionu, Vlada investirala više od 70 miliona KM.

Cvijanovićeva je istakla da je novo ulaganje u opremanje angio sale u Bijeljini važno za modernizovanje zdravstvenog sektora i za ravnomjernu regionalnu pokrivenost zdravstvenog sistema u Republici Srpskoj.

"Liječiti ljude je jedno od svetih zanimanja i uzvišeni zadatak", rekla je Cvijanovićeva i najavila da će Vlada nastaviti da ulaže u zdravstvoSrpske.

Svečanu vrpcu na otvaranju angio sale zajedno su presjekli Cvijanovićeva, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje iz Beograda Boško Đukanović i direktor bijeljinske Bolnice Siniša Maksimović.

Bogdanić je na ovoj svečanosti istakao da je otvaranje angio sale vrhunac u razvoju svake zdravstvene ustanove. On je, u ime Vlade, zahvalio za pomoćkoju pružaju stručnjaci Instituta na Dedinju.

Direktor bijeljinske bolnice Siniša Maksimović istakao je da će angio sala značajno doprinijeti spašavanju života pacijenata i da je to veliki iskorak za zdravstvo cijele regije i Republike Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 20:00

    12°C
  • 23:00

    11°C
  • 02:00

    10°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

63 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

325 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI