Advokatska kancelarija Stevanović: Konkurs za stipendije i obavljanje prakse

Stipendijski fond Advokatske kancelarije Stevanović raspisao je konkurs za stipendiranje studenata pravnih fakulteta u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, ali i svih studenata koji imaju državljanstvo BiH, a studiraju na fakultetima u inostranstvu.

Advokatska kancelarija Stevanović: Konkurs za stipendije i obavljanje prakse

"U odnosu na prethodnu godinu, uveli smo novine u načinu stipendiranja, te smo pored fiksnog dijela stipendije uveli i dio koji se tiče bonusa - na svaku ocjenu od osam pa na više, kolege će primati posebne novčane stimulacije. Cilj nam je da ovim sistemom nagrađivanja stimulišemo rad na fakultetu, ali istovremeno i rad na sebi", saopštili su iz uprave Advokatske kancelarije Stevanović.

Stipendijski fond Advokatske kancelarije Stevanović već godinama uspiješno stipendira i pomaže studente pravnih fakulteta u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, kao i studente koji studiraju u Republici Srbiji.

Veliki broj mladih studenata koje je ovaj fond pomagao zasnovali su radni odnos u Advokatskoj kancelariji Stevanović ili su postali saradnici Kancelarije.

"Svaki stipendista će imati i priliku da odradi praksu u našoj Advokatskoj kancelariji tokom zimskog perioda 2014/2015 ili tokom ljeta 2015. Ovi detaljni će sa svakim kandidatom kome bude ponuđena stipendija biti dogovoreni. Ističemo da ćemo nekim kandidatima umjesto stipendije ponuditi samo praksu, a što će komisija za stipendiranje cijeniti posebno od slučaja do slučaja.

Molimo Vas sada da pažljivo pročitate tekst konkursa i da nam se prijavite. Ne zaboravite - rok za podnošenje prijava je 30. septembar 2014. godine!", dodali su iz uprave.

Uslovi konkursa za period oktobar 2014 - oktobar 2015

Opšte informacije

Advokatska kancelarija Stevanović raspisuje javni konkurs za dodjelu stipendija za period oktobar 2014 - oktobar 2015. godine, radi dodjeljivanja pet stipendija u iznosu od po 100,00 KM mjesečno, koje će biti isplaćivane do petog u mjesecu za tekući mjesec.

Pored fiksnog dijela stipendije, stipendisti će posebno biti stimulisani na sledeći način:

- za svaku dobijenu osmicu sa 10,00 KM
- za svaku dobijenu devetku sa 30,00 KM
- za svaku dobijenu desetku sa 40,00 KM

Isplate stimulativnog dijela stipendije će biti vršene na kraju mjeseca u kome je student dobio ocjenu, koja mora biti upisana u indeks. Stimulativni dio se isplaćuje samo za ocjene koje student dobije u vrijeme trajanja stipendije. Studenti neće biti nagrađivani ukoliko na ispitu dobiju ocjenu nižu od osam.

Uslovi konkursa:

- Stipendije mogu dobiti studenti i državnih i privatnih pravnih fakulteta od I do IV godine studija,
- Stipendije se dodjeljuju po pravilu studentima koji nemaju drugih stipendija, ali mogući su izuzeci po diskrecionoj ocjeni komisije,
- Stipendije se dodjeljuju svim studentima, bez obzira na prosječnu ocjenu koju su ostvarili tokom studija,
- Konkurs je otvoren za sve studente širom Republike Srpske, Federacije BiH, kao i studente koji studiraju pravo na fakultetima van Bosne i Hercegovine,
- Kandidati treba da budu spremni da tokom zime i / ili ljeta 2014. godine odvoje do 20 (dvadeset) radnih dana za praksu u Advokatskoj kancelariji Stevanović (ovo će biti posebno usaglašavano sa stipendistima i usklađivano njihovim obavezama),
- Porodice i rođaci zaposlenih u Advokatskoj kancelariji Stevanović nemaju pravo na stipendiju iz ovog Fonda,
- Kandidati koji budu izabrani za stipendiste imaće mogućnost zasnivanja radnog odnosa nakon završetka studija.

Rok za podnošenje prijava:

Prijave se podnose najkasnije do 30. septembra 2014. godine do 16,00h. Prijave koje pristignu poslije ovog roka neće biti razmatrane.

Kompletan tekst sa uslovima konkursa možete preuzeti na ovdje.

Više informacija o Advokatskoj kancelariji Stevanović možene pronaći na portalu: www.advokati-stevanovic.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA