Investitori pripremaju dokumentaciju za izgradnju u centru Bijeljine

Zainteresovani investitori za izgradnju stambeno – poslovnih objekata u najjužem centru Bijeljine ubrzano pripremaju dokumentaciju i građevinske dozvole za početak izgradnje novih objekata koji će promijeniti izgled Bijeljine.

Investitori pripremaju dokumentaciju za izgradnju u centru Bijeljine

Nakon što je sredinom aprila ove godine Skupština grada usvojila odluku o izmjeni Regulacionog plana „Centar" grada, na koju se čekalo više od dvije godine, do sada je već izdato desetak lokacijskih dozvola za izgradnju novih stambeno - poslovnih objekata, izjavio je za poslovni portal "Capital" Igor Ostojić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u Gradskoj upravi Bijeljina.

„Lokacijske dozvole su bile uslov za pripremu dokumentacija za izdavanje građevinskih dozvola. U međuvremenu smo izdali i nekoliko građevinskih dozvola", izjavio je Igor Ostojić.

Uglavnom je riječ o stambeno - poslovnim objektima sa dvadesetak i više stanova, koji će raspolagati poslovnim prostorima i garažama.

Za jedan takav objekat, na ime građevinske rente i nadoknade za uređenje građevinskog zemljišta, u gradski budžet se uplaćuje u prosjeku oko 300.000 KM", kaže Ostojić, ističući da se tokom godine mogu značajna sredstva inkasirati u gradski budžet po tom osnovu.

Vlasnik građevinskog preduzeća „Rimaks" Maksim Ristić, koje je već izgradilo četiri stambeno-poslovna objekta u ekskluzivnoj zoni centra grada, priprema dokumentaciju za izgradnju novog objekta u Karađorđevoj ulici sa 16 stanova, tri poslovna prostora i garažama.

On kaže da se nedopustivo dugo čekalo na usvajanje regulacionog plana centra, ističući da su desetine miliona investicija dugo bile „zarobljene", te da investitori sada imaju priliku da započnu novi ciklus građenja nakon nekoliko mršavih kriznih godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 11:00

    11°C
  • 14:00

    14°C
  • 17:00

    15°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

183 cm

Promjena: 5cm

Sava Jamena

361 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 20. Apr 2024. 07:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI