U Bjeloševcu održana izborna tribina koalicionog bloka DNS-SRS-NS

Večeras je u mjesnoj zajednici Bjeloševac održana izborna tribina koalicionog bloka DNS-SRS-NS na kojoj su govorili nosioci i kandidati lista za poslanike u Narodnoj skupštini RS i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

U Bjeloševcu održana izborna tribina koalicionog bloka DNS-SRS-NS

Bilјana Stajić kao kandidat DNS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predsednica Aktiva žena Gradskog odbora DNS-a Bijelјina, ukazala je prema statističkim podacima iz 2012. godine na ostvaren dobar rezultat u ovom mjestu i izrazila vjeru da će na predstojećim izborima taj rezultat biti još bolјi. Takođe, nada se da će narod u jedinstvu i slozi ovog koalicionog bloka prepoznati snagu kojom će Republika Srpska biti vođena u budućnosti.

Dr Vesna Stojak-Lukić obratila se prisutnima sa želјom da objasni sve češće prisustvo doktora u politici: „ Da bi smo napredovali potrebna nam je zdrava nacija. Da bi u tome uspjeli naciju ne možemo odvojiti od države, politike i ekonomije. S toga je sasvim opravdano da lјekari, tj. zdravstveni radnici aktivno učestvuju u svim odlukama koje su važne za zdravlјe naroda."

Kanditat za narodnog poslanika ispred Srpske radikalne stranke Neda Petrić izjavila je da program koalicionog bloka predstavlјa najbolјi program, jer ga sprovode najbolјi lјudi i dodala sledeće: „Svjesni činjenice da je kampanja na samom početku mnogi govore i daju brojna obećanja i brze promjene. Promjene ne treba da se dešavaju zbog promjena. Promjene moraju biti planske i kontinuirane. Samo one promjene koje nas dovedu do toga da reformišemo sve elemente našeg društvenog sistema vratiće Republiku Srpsku na put napretka."

Vesna Kostadinović istakla je da ima veliku čast što je kandidat DNS-a i da ukazano povjerenje neće iznevjeriti. Prolaskom na predstojećim izborima njeno zalaganje najviše će se odnositi na što veće učešće mladih, jer bez njih nema ni opstanka naše zemlјe.

Predsednik Gradskog odbora stranke Napredna srspka Goran Pribišić govorio je o značaju zapošlјavanja naroda kako ne bi odlazili odavde, jer samo na taj način se može sačuvati Republika Srpska. Istakao je neophodnost glasanja za lјude kojima se vjeruje i kojima samim tim možemo povjeriti našu budućnost.

Rada Baričanin kandidat DNS-a za parlament RS se nada da će znanje iz oblasti ekonomije koje posjeduje dati doprinos u ostvarivanju programa koji zastupa i naglasila da RS mora imati jedinstven cilј, a to je jačanje njene moći pomoću stručnih i odgovornih lјudi.

Predsednik Gradskog odbora SRS Milenko Mitrović izrazio je velika očekivanja od koalicije, koja se sastoji od političkih partija koje će pomiriti i druge zavađene strane i boriti se za srpske nacionalne interese.

"Želim da pričam o onome što nosim u srcu i što nam je najpotrebnije u ovim teškim vremenima. Ovom koalicijom vidi se šta znači udruživanje. Borili smo se u proteklom dugom periodu da na pošten način da dođemo do ovog niova na kome se nalazimo danas, a ne nečijim potpisom, izdajom i prodajom." Rekao je nosilac liste za Narodnu skupštinu RS Milan Dakić, i upozorio na važnost predstojećih izbora.

Predsednik SRS Dragan Đurđević očekuje izbornu pobjedu i ostvarivanje nacionalnog jedinstva. „Promjene su moguće sa ovom koalicijom, jer po prvi put postoji jedinstvo srpskih stranaka." Takođe, istakao je da RS mogu sačuvati samo lјudi koji žele da rade i koji su bogati znanjem.

Biti nosilac liste za predstavnički dom parlamentarne skupštine BiH za Jovana Vukovlјaka predstavlјa veliku čast i odgovornost: "Mnogi žele da mjenjaju BiH u unitarnu. Ne trebamo dozvoliti promjene ustava BiH, koje nameću pojedini svjetski moćnici i određeni lјudi iz Federacije. Dolazi vrijeme kada visoki predstavnik i kancelarije EU treba da se povuku sa ovih prostora."

Svi učesnici tribine ukazali su na značaj izbora koji predstoje i pozvali su prisutne da 12. oktobra u što većem broju izađu na izbore i time daju svoj doprinos u ostvarivanju postavlјenih zajedničkih cilјeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA