Karate elita u Bijeljini

Povodom 20. godina postojanja karate klub "Šampioni" 28. septembra u Bijeljini, organizuje osmi po redu međunarodni karate turnir "BIJELJINA OPEN & NOĆ ŠAMPIONA 2014". Tim povodom organizatori Turnira izdali su saopštenje za javnost koje u nastavku prenosimo.

Karate elita u Bijeljini

Poštovani, klubovi, takmičari, prijatelji

Povodom 20. godina postojanja karate kluba "Šampioni" 28. septembra u Bijeljini, uz saglasnost i podršku karate saveza Bosne i Hercegovine i WKF karate Federacije Srpske organizuje osmi po redu međunarodni karate turnir "BIJELJINA OPEN & NOĆ ŠAMPIONA 2014". Glavni pokrovitelj turnira je Ministarstvo za Porodicu omladinu i sport u Vladi Republike Srpske.

Odlukom Upravnog Odbora Karate Saveza Bosne i Heregovine turnir će biti izbornog i bodovnog karaktera za kadete, juniore i U-21 seniore što znači da će ove godine Bijeljina okupiti trenutno sve najbolje borce Bosne i Hercegovine ali i okolnih zemalja. Kvalitetom organizacije i svim što ga prati ovaj događaj je to zasigurno zaslužio. Glavni pokrovitelj turnira je Ministarstvo za Porodicu omladinu i sport u Vladi Republike Srpske.

Imajući u vidu pomenutu odluku kao organizatori ćemo se morati potruditi da ispoštujemo sve standarde organizacije izbornih i međunarodnih turnira koje propisuje Karate Savez BiH.

Turnir će se održati u nedjelju, 28. septembra 2014. godine u sportskoj dvorani Gimnazije "Filip Višnjić". Početak turnira planiran je od 10:00 časova ujutro i trajaće tokom cijelog dana, sve do večernjih sati.

Program turnira sastojat će se od takmičenja u obe karate discipline (kate i borbe) za sve uzraste (od pionira do seniora) pojedinačno i ekipno.

U okviru planiranog programa turnira od 16:00 časova poslije podne, planirano je svečano otvaranje kojem će prisustvovati veliki broj zvanica iz javnog kulturnog, sportskog i političkog miljea a nakon toga, od 16 i 30 časova tradicionalni revijalni dio "Noć šampiona".

U revijalnom dijelu, u muškoj i ženskoj kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, u borbama ekipno snage će odmjeriti reprezentacije: WKF karate federacije Srpske, Beogradskog karate saveza, Karate saveza Vojvodine, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Prema svim preliminarnim najavama i na osnovu gore pomenute odluke Upravnog odbora Karate saveza Bosne i Hercegovine da turnir bude izborni i bodovni, ali i činjenice da će mnogim okolnim reprezentacijama turnir poslužiti kao provjera i kontrola forme pred nastupe na zvaničnim balkanskim; evropskim i svjetskim šampionatima koji slijede, očekujemo učešće preko šesdeset klubova i preko 600 učesnika tako da će u odnosu na predhodne godine turnir sigurno biti još masovniji i u takmičarskom smislu kvalitetniji.

Ono što želimo napomenuti i na što želimo ukazati pažnju jeste da jedan od najvećih i najmasovnijih međunarodnih sportskih događaja ne samo u Bijeljini već i u Republici Srpskoj organizuje klub koji na godišnjem nivou iz gradskog budžeta za sport i omladinu dobija skromna odnosno minimalna sredstva i da kao takav sigurno zaslužuje veću pažnju i pomoć svih relevantnih institucija kako lokalnih tako i viših. Pored toga mišljenja smo da svakako zaslužuje pažnju i podršku medija u promociji sporta kao zdravog načina života.

Činjenica da će tog dana slike i utisci iz Bijeljine ponijeti u desetak evropskih zemalja ne smije proći nezapaženo. Isto tako ne smije se dešavati kao predhodnih godina da lokalne institucije zanemare i slobodno možemo reći ignorišu ovakav jedan sportski događaj.

Ovih dana Organizacioni odbor turnira planira način kao zatvoriti finansijsku konstrukciju turnira pa se nadamo da ćemo u uspjeti te na najbolji način predstaviti naš klub, Grad Bijeljinu i Republiku Srpsku!".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA