Osnovan kajak kanu i rafting klub Semberija

  • BIJELJINA
  • 22. Sep 2014.

Regata od Banjaluke do Beograda, u subotu je, na svom plovnom putu napravila pauzu i u mjestu Brodac nadomak Bijeljine. Nakon srdačnog dočeka koje su priredili domaćini u ovom naselju na obali rijeke Save, pristupilo se ceremoniji osnivanja novog kajak kanu i rafting kluba.

 Osnovan kajak kanu i rafting klub Semberija

„Klub smo osnovali uz veliku podršku i nesebičnu pomoć banjalučkog rafting kluba „Kanjon" i Kajak kanu i rafting saveza Srpske. Bez podrške i banjalučkog kluba i krovnog Saveza ne bismo se usudili na ovako značajan korak. 50 članova već je pristupilo našem klubu a osim sportskih aktivnosti, afirmacije sportova na vodi i promocije turističkih potencijala ovog kraja bavićemo se i spašavanjem u slučaju elementarnih nepogoda, rekao je Veljo Zekić predsjednik Inicijativnog odbora novoosnovanog kajak kanu i rafting kluba „Semberija" iz Bijeljine.

Napominje da su se za podršku već obratili gradskoj administraciji i turističkoj organizaciji grada Bijeljina.

„Naši domaćini u Brodcu su nas zaista srdačno dočekali, i na tome im veliko hvala. Nakon osnivanja kluba u Šamcu, evo i u Bijeljini smo inicirali i pomogli osnivanje kajak kanu i rafting kluba koji će se aktivno uključiti i u sportske i u spasilačke aktivnosti, ukoliko se naravno za to ukaže potreba. Inače, momci koji su osnovali klub, ovdje u Brodcu su maja ove godine spašavali i ljude i materijalno tehnička sredstva tokom svih onih strašnih poplava koje su pogodile i teritoriju grada Bijeljina", istakao je predsjednik Kajak kanu i rafting saveza RS i BiH Aleksandar Pastir.

On je dodao da se jedan od ciljeva već ostvaruje kroz formiranje novih klubova za sportove na vodi duž cijele trase kojom se kreće rafting regata.

"Na putovanju od Banjaluke ka Beogradu, regata se zaustavlja uz svaku priobalnu opštinu i grad, s ciljem promocije turističkih destinacija uz rijeke Vrbas i Savu" dodaje prvi čovjek Kajak kanu i rafting saveza Srpske.

Klubovi osim sportskih atkivnosti preuzimaju na sebe i obavezu da se u slučaju elementarnih nepogoda odazovu i uključe u akcije spašavanja ljudi i materijalno teničkih sredstava na ugroženom području.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA