Bobar banka nastavlja normalan rad

Uprava Bobar banke saopštila je da će nastaviti normalan rad i poslije smrti Gavrila Bobara, osnivača Bobar grupe.

Bobar banka nastavlja normalan rad

Bobar banka će, i pored velikog gubitka za sve zaposlene iznenadnom smrću osnivača Bobar grupe Gavrila Bobara, nastaviti sa normalnim radom i redovnim aktivostima, navodi se u saopštenju.

Bobar grupa jedna je od akcionara Bobar banke. Gavrilo Bobar, vlasnik kompanije „Bobar" i narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, iznenada je preminuo noćas u Bijeljini u 59. godini.

Iz kompanije „Bobar" je saopšteno da će datum sahrane biti određen naknadno.

Gavrilo Bobar rođen je 5. maja 1955. godine u Bijeljini.

Mješovito preduzeće „Autosemberija" osnovao je 1989. godine, iz kojeg ubrzo u BiH izrasta Kompanija „Bobar", odnosno „Bobar grupacija".

Kao istaknuti privrednik Bobar je razvio bogatu privrednu aktivnost koja obuhvata 28 preduzeća svrstanih u četiri poslovne jedinice sa više od 35 poslovnih djelatnosti i oko 1.100 radnika.

Na političkom planu bio je angažovan u Savezu nezavisnih socijaldemokrata kao član Glavnog odbora, a u Bijeljini i kao član Gradskog odbora ove stranke.

Za narodnog poslanika izabran je opštim izborima 2010. godine. Stipendirao je i školovao više od hiljadu talentovanih studenata i učenika iz BiH, pomagao mnoge društvene, kulturne i sportske manifestacije.

Kao izuzetan humanista materijalno je zbrinuo brojne socijalno ugrožene porodice i pojedince, navodi se u saopštenju kompanije „Bobar".

Iza sebe je ostavio suprugu Tanju, kćerku Anu i sina Boška.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA