Posjeta pacijentima u bolnici "Sveti vračevi"

Društvo gerontologa Bijeljina, u saradnji sa Ekonomskom školom, povodom 1. oktobra - Međunarodnog dana starih lica, organizovalo je danas posjetu pacijentima koji su na liječenju na Internom odjeljenju bolnice "Sveti vračevi".

Posjeta pacijentima u bolnici "Sveti vračevi"

"Ova posjeta pacijentima starijim od 65 godina samo je dio aktivnosti povodom Dana starih lica", rekla je Radmila Tomić iz Društva gerontologa i dodala da je danas u prostorijama Kluba za stara lica organizovan i okrugli sto o temi "Život u trećem dobu".

Tomićeva je rekla da su predstavnici Društva, zajedno sa predstavnicima Centra za socijalni rad, Crvenog krsta, Doma zdravlja i Gradske uprave, tražili načine kako da bude unaprijeđena briga o starim licima.

"Briga prema starijima pomaže da se premosti generacijski jaz i da se raširi atmosfera ljubavi i međusobnog poštovanja", istakla je Tomićeva.

Profesor Ekonomske škole Dijana Matić rekla je da je od aprila prošle godine u ovoj školi pokrenut projekat "Juniori za seniore" u okviru kojeg je ostvarena saradnja sa bijeljinskim Društvom gerontologa.

"Povodom Dana starih lica naši učenici su, u duhu ljubaznosti i milosti prema starijima, uljepšali dan hospitalizovanim starim licima posjetom i poklonima, a u nadi da ćemo podstaći i druge na lijep odnos prema starijima", rekla je Matićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA