Slavinjak: "TUŠ" se ponašao suprotno poslovnoj etici

Maloprodajni objekat "TUŠ"-a u Bijeljini se od početka ponašao suprotno poslovnoj etici i trgovačkim moralom, kakav se očekuje od velikih trgovinskih lanaca, izjavio je danas za poslovni portal "Capital" Đorđe Slavinjak, vlasnik i direktor bijeljinskog „Spektar drinka“, preduzeća za preradu voća i povrća.

Slavinjak: "TUŠ" se ponašao suprotno poslovnoj etici

„Prije godinu i po dana prekinuli smo saradnju sa „TUŠ"-om pod prijetnjom sudskom tužbom. Isplatili su naša potraživanja i od tada više ne sarađujemo", kaže Slavinjak.

Saradnja sa „Tušem" je, priča Slavinjak, od početka bila na klimavim nogama, „konstantno su od dobavljača tražili određene ustupke i odgađali rokove plaćanje, suprotno svim potpisanim ugovorima".

I Stanislav Mihajlović, predsjednik Upravnog odbora trgovinskog preduzeća „Mihajlović", osnovanog 1988. godine, koje se bavi trgovinom na veliko i malo, kaže da je saradnja sa „Tušem" od početka bila problematična, jer „Tuš" nije poštovao odredbe potpisanog ugovora.

„Dugovali su nam oko 70.000 KM. U međuvremenu uspjeli smo da naplatimo oko 60.000 KM, ali je ostalo potraživanje od nekih desetak hiljada maraka, koje ćemo sada teško naplatiti", kaže Mihajlović.

On ističe da u Bijeljini ima još niz dobavljača koji su godinama nezadovoljni saradnjom sa trgovinskim centrom „Tuš".

Slovenački trgovački lanac „ТUŠ" zvanično je potvrdio pisanje poslovnog portala "Capital da zatvara sve svoje prodajne objekte u Bosni i Hercegovini obrazlažući to "prirodnim katastrofama", a odgovornost za ovaj potez prebacuje na firme u BiH, navodi se u elektronskoj pošti koju je "TUŠ" poslao svim dobavljačima u BiH, a koja je u posjedu "Capital"-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 20:00

    12°C
  • 23:00

    11°C
  • 02:00

    10°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

63 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

325 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI