Bijeljinu posjetili ambasadori Indije i Austrije

Nerezidentni ambasador Indije u BiH Malaj Mišra izjavio je nakon jučerašnje prve posjete Bijeljini da će raditi na povezivanju privrednika i otpočinjanju saradnje između ovog grada i cijele zemlje sa Indijom u oblasti poljoprivrede i privrede.

Bijeljinu posjetili ambasadori Indije i Austrije

Rezidencija ambasadora Indije je u Budimpešti, a Mišra je rekao novinarima da je u Bijeljinu došao na poziv privrednika iz ovog grada Gavrila Bobara, koji je nedavno preminuo, a želio je da razvije poslovnu saradnju sa Indijom.

Mišra je najavio da će nakon detaljnih razgovora uslijediti velika promocija Bijeljine i cijele Republike Srpske u Indiji, kako bi se poslovni ljudi motivisali za saradnju.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je nakon razgovora sa indijskim ambasadorom da će gradska uprava i kompanija "Bobar" nastojati da željena saradnja bude i ostvarena.

On je podsjetio da je Indija veliki svjetski proizvođač hrane, a Semberija žitnica Republike Srpske, te da u oblasti poljoprivrede postoje ogromne mogućnosti za poslovnu saradnju, razmjenu iskustava i dobre prakse.

Bijeljinu je danas prvi put posjetio i novi ambasador Austrije u BiH Martin Pamer koji je rekao novinarima da lokalne zajednice najbolje funkcionišu u BiH i da buduće reforme treba da jačaju taj kapacitet kao ključ uspjeha za razvoj.

On je ocijenio da su ogromni razvojni potencijali Republike Srpske i BiH u svim oblastima još nedovoljno iskorišteni i da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje sa Austrijom.

Pamer je podsjetio da je austrijska privreda najveći investitor u BiH, da su vrlo prisutni u finansijskom sektoru i da su brojni primjeri velikih i uspješnih zajedničkih projekata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA