Udruženje oboljelih dobilo prostorije za rad

Udruženje žena oboljelih od karcinoma dojke "Gea", nakon deset godina djelovanja u Bijeljini, uselilo je u prostorije za rad koje dijele sa još pet udruženja osoba sa invaliditetom.

Udruženje oboljelih dobilo prostorije za rad

Povodom mjeseca borbe protiv karcinoma dojke, predsjednik Udruženja "Gea" Gordana Stupar uručila je danas zahvalnice predstavnicima medijskih kuća u Bijeljini, uz ocjenu da je njihov doprinos borbi protiv ove opake bolesti ogroman i značajan u stvaranju boljih uslova za život oboljelih.

Ona je podsjetila da od karcinoma dojke najčešće obolijevaju žene starije od 45 godina, ali da je među oboljelima u ovom udruženju i djevojka od 19 godina.

"Porast oboljelih je enorman, svakoga mjeseca u udruženju imamo barem po jednu novu članicu, a tri oboljele mjesečno umiru, zato je važno apelovati na prevenciju i na upornu borbu protiv karcinoma dojke", rekla je Stupareva novinarima.

Prema njenim riječima, žene koje se bore protiv raka dojke uporedo se bore i za sistemsko zakonsko rješenje u Republici Srpskoj kojim bi se omogućilo utvrđivanje tjelesnog oštećenja i određene materijalne nadoknade za sve oboljele, bez dugotrajnih i skupih komisijskih procedura koje su na snazi.

Za materijalne troškove i projekte udruženja sa invaliditetom u Bijeljini je ove godine budžetom predviđeno izdvajanje 18.000 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA