Raspušten Gradski odbor SNSD-a u Bijeljini

Zbog loših rezultata na nedavno završenim izborima raspušten je Gradski odbor SNSD-a u Bijeljini, potvrđeno je u ovom odboru.

Raspušten Gradski odbor SNSD-a u Bijeljini

"Odbor je zbog loših izbornih rezultata praktično raspustio sam sebe na gradskoj konferenciji SNSD-a, koja je održana u nedjelju", rekao je Siniša Maksimović, koji je na toj sjednici izabran za predsjednika Komisije za održavanje unutarstranačkih izbora.

On kaže da se trenutno radi na organizovanju unutarstranačkih izbora, ali nije mogao da kaže kada će oni biti održani.

Sa Miroslavom Milovanovićem, predsjednikom Gradskog odbora SNSD-a, juče nismo uspjeli stupiti u kontakt jer se nije javljao na mobilni telefon.

Kako kaže izvor "Nezavisnih" iz SNSD-a, Milovanoviću se najviše zamjera to što je Mladen Ivanić, kandidat Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH, u Bijeljini imao gotovo 12.000 glasova više nego Željka Cvijanović, koja je bila kandidat za istu funkciju ispred SNSD-a, DNS-a i SP-a.

"Problem je i taj što je Milovanović osvojio direktan poslanički mandat za parlament BiH, uprkos katastrofalnom rezultatu SNSD-a kao stranke u Bijeljini i mjestima oko Bijeljine", ispričao je ovaj izvor.

Isti izvor navodi da se u narednom periodu može očekivati raspuštanje još nekoliko opštinskih odbora SNSD-a širom RS i to u mjestima gdje je ova stranka dobila znatno manje glasova nego što je to bilo na izborima 2010. i 2012. godine.

"Uporedo s tim SNSD će ići na opozive načelnika opština u kojima je imao veći broj glasova nego stranke iz kojih su načelnici tih opština", ispričao je ovaj izvor, dodajući da je to slučaj u Srpcu, Kozarskoj Dubici, Gradišci, Trebinju itd...

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA