Ko potkrada penzionere?

U Osnovnom sudu u Bijeljini danas je održano jedno od ročišta sudskog procesa protiv Save Pantelića, predsjednika Udruženja penzionera Bijeljine.

Ko potkrada penzionere?

Na inicijativu, grupe bijeljinskih penzionera, Okružno tužilaštvo pokrenulo je tužbu protiv Pantelića zbog osnovane sumnje da je učestvovao u uništavanju poslovne dokumentacije udruženja s ciljem prikrivanja nelegalnih novčanih transakcija.

U optužnici se navodi da dokazi potvrđuju da je Savo Pantelić u periodu od 2005. do 2012. godine kao predsjednik Opštinskog udruženja penzionera Bijeljine putem tajnog žiro-računa u banci, koji nije evidentiran u poslovnim knjigama udruženja, prometovao 177.786 KM.

"Sam je predsjednik raspolagao sa tim računom, niko za to nije znao. Kad je saznao da je pokrenuta prijava od strane Inicijativnog odbora penzionera, on je taj račun ugasio, dokumente poništio", rekao je penzioner Rajko Nikolić.

Okružni tužilac Ranko Kerović smatra da je ovim izvršeno krivično djelo. To negira odbrana. Advokat Pantelića smatra da račun nije sporan niti ima veze sa sadašnjim rukovodstvom Udruženja.

"Zašto bi odgovarao sada Savo Pantelić kada niti je otvorio taj račun, niti je imao veze sa tim računom. Ako se nas troje dogovorimo da kupujemo ugalj pa otvorimo neki račun ne znači da je to račun moje kancelarije ili vaše firme", tvrdi Petko Budiša, advokat Save Pantelića.

Nezadovoljni penzioneri ostaju pri svojim optužbama. Tvrde da godinama ukazuju na niz finansijskih malverzacija u koje je umiješano i više ljudi bliskih Panteliću.

"Pantelić je i predsjednik udruženja i predsjednik Upravnog odbora, što bi se reklo kadija te tuži, kadija ti sudi, pa ništa nije urađeno da bi se to promijenilo", smatra penzioner Živko Bojić.

"Tako on troši pare, a na drugoj strani penzioneri, ima toliko siromašnih skoro im se ništa ne pomaže", ukazuje penzioner Rajko Nikolić.

Osumnjičeni Savo Pantelić nije želio pred kamere, tvrdeći da ne prihvata optužbe.

Pantelić je već treći mandat na čelu Udruženja koje mjesečno prikupi oko 10.000 KM od članarine penzionera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 11:00

    15°C
  • 14:00

    16°C
  • 17:00

    14°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

140 cm

Promjena: 1cm

Sava Jamena

322 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 09:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI