Učenici na prvom radnom iskustvu

U Bijeljini se, u okviru "Socijalnog dana", od jutros u 28 preduzeća na radnom zadatku nalaze 103 učenika srednjih škola, a najviše volontera, njih 30, danas je uposleno u gradskoj administrativnoj službi.

Učenici na prvom radnom iskustvu

Koordinator projekta "Volontiraj-kreditiraj" u okviru kojeg se organizuje "Socijalni dan" Gorana Planinčić rekla je da učenici imaju priliku da na jedan dan steknu dio iskustva zaposlenih, a ove godine ih je znatno više nego prošle godine.

"Bez obzira na ekonomsku i situaciju nakon poplava uspjeli smo da animiramo poslodavce da se uključe u što većem broju i da ove godine volontira što veći broj učenika", rekla je Planinčićeva.

U Pavlović banci danas je bilo uposleno pet učenika, u bijeljinskoj Bolnici 10 učenika iz Medicinske škole, u "Bijeljina-putu" pet učenika, u "Elektro -Bijeljini" 10 volontera, a u projekat je još, osim Područne privredne komore Bijeljina i Škole stranih jezika "Anglija", uključeno još nekoliko privatnih preduzeća.

"Socijalni dan" danas se organizuje u 63 opštine i grada iz cijele BiH, a ukupno će više od 1.000 srednjoškolaca u više od 150 institucija, firmi ili organizacija imati priliku da radi jedan dan.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta mladih da bi mogli da preuzmu odgovornost za profesionalnu budućnost, razvoj lokalne zajednice, ali i poboljšanja statusa mladih u cjelini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

11°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    7°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

99 cm

Promjena: 5cm

Sava Jamena

324 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI