Mobilni telefon umjesto vjereničkog prstena

Veridba je možda najromantičniji momenat u životu jednog para, a verenički prsten ženama izuzetno znači, Ipak, damama iz Severne Koreje se više dopada da ih mladići vere sa mobilnim telefonom!

Mobilni telefon umjesto vjereničkog prstena

U malim i gradovima srednje veličine, mobilni telefoni su definitivno postali najpopularniji poklon za veridbu. Ovi statusni simboli mlađe generacije sve više se koriste u Severnoj Koreji, a statistika od maja prošle godine pokazala je da jedan od 12 stanovnika ove zemlje ima mobilni telefon.

Ipak, žene u ovoj zemlji ne koriste mobilne telefone u velikoj meri, pa kada vidite da neka žena koristi ovaj uređaj, to znači da je ili verena ili udata.

Na stranu to što devojke iz imućnih porodica obično imaju mobilne telefone iako su singl, ali u siromašnim sredinama vrlo je teško priuštiti mobilni telefon. Pa i u srednjoj klasi, žene imaju toliko toga što moraju da finansiraju, da mobilni telefon definitivno ne može da stigne na red.

Za razliku od modernih smart telefona popularnih u Južnoj Koreji, u Severnoj su to ipak skromniji, klasični telefoni. Običan mobilni telefon u Severnoj Koreji košta oko 200-300 dolara, dok smart telefon lokalne proizvodnje košta oko 400 dolara.

Zbog cene koja je za ovu sredinu previsoka, obično deca iz više srednje klase, kao i deca političara mogu da priušte razmenjivanje telefona kao vid vereničkog poklona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 17:00

    14°C
  • 20:00

    12°C
  • 23:00

    9°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

161 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI