Nove opcije koje donosi Android 5.0 Lolipop

Nova verzija operativnog sistema „Android 5.0 Lolipop“ dolazi sa puno novih mogućnosti, koje će imati veliki uticaj na funkcionisanje pametnih telefona sa ovim sistemom.

Nove opcije koje donosi Android 5.0 Lolipop
Bez obzira koji pametni telefon koristite, verovatno niste zadovoljni dužinom trajanja baterije. Kad stigne izdanje 5.0, životni vek baterije trebao bi da se drastično popravi.

Brojni modeli naAndroidu već sad imaju opcije za štedljiviji rad baterije, ali 5.0 dolazi s tom opcijom ugrađenom u firmver, što donosi nivo optimizacije o kojoj proizvođači mobilnih telefona mogu samo da sanjaju. U kombinaciji sa već spomenutim opcijama za štedljiviji rad, često punjenje uređaja kakvo danas znamo postaće prošlost.

Novo izdanjeAndroida donosi puno zanimljivih noviteta vezanih za kameru, ali za prosečnog korisnika najvažnije je to što aplikacije mogu pristupiti minimalno obrađenim fotografijama, što znači da ćete snimati u „DSLR" stilu, umesto u komprimovanom „jpg" formatu.

Gnjavaža sa prebacivanjem aplikacija, podataka i datoteka na novi uređaj takođe bi trebalo da postane prošlost. Zahvaljujući opciji "tap and go" moći ćete da postavite stari uređaj uz novi i da prepustite vezi NFC-a ili blututa da obavi sav posao za vas.

Samsung je donirao platformu za sigurnost "Knox" kako bi bila ugrađena u 5.0, ne bi liAndroid postao privlačniji poslovnim korisnicima. To znači dve stvari. Prvo, možete koristiti uređaj i u poslovne i u privatne svrhe jer je podeljen na dve sfere koje se ne mešaju.

Drugo, susrešćete se sa problemima u vezi sa isticanjem licence i upozorenjima, ako ste skloni da android prilagođavate sebi.

Takođe sa novim izdanjem rutovanje će biti teže da se izvede nego ranije, možda čak i nemoguće.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA