"Vodama Srpske" 2.600.000 KM za plaćanje radova

Republički štab za vanredne situacije donio je danas naredbu da Ministarstvo finansija Republike Srpske doznači Javnoj Ustanovi "Vode Srpske" Bijeljina 2.600.000 KM za plaćanje troškova odbrane od poplava i povećani utrošak električne energije na crpnim stanicama.

"Vodama Srpske" 2.600.000 KM za plaćanje radova

Republički štab donio je na današnjoj sjednici i naredbu da Ministarstvo finansija ovom preduzeću doznači 1.060.641 KM za plaćanje radova.

Od ovog iznosa za izgradnju saobraćajnice komunikacije na kotu plavljenja na lokalitetu "Tri dlake" Bijeljina namijenjeno je 89.780 KM, za izgradnju privremenog nasipa na lokalitetu "Orlovo polje" u Mjesnoj zajednici Janja u Bijeljini 94.183 KM, a za sanaciju kanala Drina - Glogovac 274.823 KM, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Za sanaciju savskog nasipa u Semberiji namijenjen je iznos od 184.611 KM, a za privremenu sanacija otvora u nasipu dužine 850 metara koji štiti naselje Dobor od velikih voda rijeke Bosne na području opštine Modriča iznos od 417.244 KM.

Sredstva iz ove naredbe biće uplaćena sa računa posebnih namjena - Fond solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

Republički štab za vanredne situacije donio je i naredbu da Ministarstvo finansija Javnoj ustanovi "Vode Srpske" Bijeljina doznači 58.550 KM za plaćanje radova na sanaciji Drinskog nasipa - Balatun u Semberiji.

Donesena je i naredba da Ministarstvo finansija javnom preduzeću "Putevi Republike Srpske" Banjaluka doznači 742.787 KM za plaćanje radova na sanaciji od poplava na putnoj mreži u banjalučkoj regiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA