Narodna biblioteka " Filip Višnjić" proslavila krsnu slavu

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini obilježila je danas krsnu slavu Svetog Jovana Zlatoustog, a direktor Jovan Cvjetković je tim povodom istakao da Biblioteka ove godine ima rekordan broj od 6.000 članova.

Narodna biblioteka " Filip Višnjić" proslavila krsnu slavu
"Bez obzira na izuzetno tešku finansijsku situaciju i značajno umanjenu materijalnu podršku, 21 zaposleni dao je maksimum snage i Biblioteka je ove godine ostvarila sve zacrtane ciljeve, a potvrda toga je rast broja članova koji je za 700 čitalaca veći nego prošle godine", rekao je Cvjetković novinarima.

On je podsjetio da je tokom poplave u maju stradalo oko 7.000 knjiga i istakao da su vlastitim sredstvima i snagama, uz pomoć dobrotvora, zaposleni sanirali sve posljedice katastrofe. Prema njegovim riječima, Bibilioteka u Bijeljini nudi publici sve više, bogatije i modernije sadržaje i time privlači članstvo, ali se materijalna podrška za njen rad srozava.

Cvjetković kaže da je iz gradskog budžeta za Biblioteku 2012. godine izdvojeno 232.000 KM, prošle godine 168.000 KM, ove 90.000 KM, a za narednu godinu nacrtom budžeta je planirano svega 72.000 KM. Bibliotekar Valentina Živić rekla je novinarima da je rad Narodne biblioteke "Filip Višnjić" dostigao moderne evropske biblioteke, zahvaljujući digitalnoj biblioteci i katalogu koji se može pretraživati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA