U Semberiji neće biti jesenje deratizacije

Građani Semberije su sa nestrpljenjem čekali na jesenju deratizaciju koju je bilo neophodno obaviti bar jednom ove godine, a naročito nakon poplava kada se enormno povećala brojnost glodara.

U Semberiji neće biti jesenje deratizacije
Nakon tendera koji je za ovaj posao raspisala gradska uprava, kao najpovoljniji ponuđač odabrana je i telefonski obavještena o tome bijeljinska "Eko zaštita".Međutim, od tada do danas ovaj posao nije započet i zvanično ga neće ni biti ove godine.

Nakon tendera koji je za ovaj posao raspisala Gradska uprava odabrana je bijeljinska "Eko zaštita". Međutim, nakon žalbe drugog učesnika tendera donesena je odluka da nijedna firma ne isupnjava uslove, pa će građani po svoj prilici ostati bez deratizacije za ovu godinu.

Da li zbog nedostatka novca u budžetskoj kasi za ove namjene ili opet zbog toga što ni jedna firma nije ispunila zakonske uslove da bi obavila jesenju deratizaciju, pitanja su koja zanimaju građane, ali ono što ih sigurno više zabrinjava jeste brojnost glodara koji su prenosioci više od trideset zaraznih bolesti, pa iz bijeljinske "Eko zaštite" upozoravaju da bi na proljeće moglo doći i do epidemije mišije groznice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA