Potrebno više novca za održavanje kanalizacione mreže

U Bijeljini je, zbog smanjenih izdvajanja iz budžeta grada, u ovoj godini urađeno samo jedno kompletno čišćenje kanalizacione mreže, iako je to neophodno učiniti bar dva puta godišnje, rečeno je Srni u bijeljinskom Javnom preduzeću "Vode".

Potrebno više novca za održavanje kanalizacione mreže
"Za razliku od prošle godine, kada su izdvajanja za naše potrebe bila veća od 600.000 KM, sada smo imali problem da sve što nam je obaveza i uradimo, jer su ta izdvajanja smanjena za oko 70.000 KM", rekao je Srni direktor ovog preduzeća Milorad Jovanović. Jovanović je naveo da je, osim jednog kompletnog čišćenja kanalizacione mreže duge oko 400.000 metara, urađeno još pola drugog uređenja, ali da posao nije kompletiran, kao što ni tercijarni kanali nisu nikako rađeni.

On je ponovio da je problema u ovoj godini bilo mnogo, ali da su očišćene sve primarne kanalske mreže i oko 90 odsto sekundarnih, ali da tercijarne nisu. "Nadamo se da će lokalna uprava imati razumijevanja, te da ćemo u idućoj godini imati dovoljno sredstva i uraditi sve što nam je obaveza i što je planirano", rekao je Jovanović Srni.

On je napomenuo da je minimum koji bi trebalo da dobiju iz gradske kase 600.000 KM na godišnjem nivou. "Za poslove koji su pred nama trebalo bi obezbijediti ova sredstva, da bi sva kanalizaciona mreža koja je u nadležnosti 'Voda' bila održavana valjano i da ne bismo došli u situaciju da zbog minimalnog smanjenja budžeta bude bilo kakvih problema", rekao je Jovanović.

Budžetska izdvajanja za "Vode" u prošloj godini bila su 620.000 KM, u ovoj su smanjena za oko 70.000 KM, a u ovom preduzeću očekuju da se za iduću godinu nađe način da izdvajanja budu vraćena na prošlogodišnji nivo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA