"Patriot" iz Bijeljine dobitnik nagrade "Poslodavac godine za lica sa invaliditetom"

U organizaciji Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske danas je održano Svečano proglašenje najboljih poslodavaca za osobe sa invaliditetom.

"Patriot" iz Bijeljine dobitnik nagrade "Poslodavac godine za lica sa invaliditetom"

Preduzeće "Patriot" iz Bijeljine dobitnik je nagrade "Poslodavac godine za lica sa invaliditetom u Republici Srpskoj za 2014. godinu" u kategoriji velikih preduzeća. U kategoriji srednjih preduzeća nagradu je dobilo preduzeće "Borac Brod" iz Broda, dok je u kategoriji malih preduzeća ova nagrada pripala Udruženju za borbu protiv mina "Stop minama" iz Pala.

Specijalno priznanje za primjenu principa integracije lica sa invaliditetom u poslovanju i radu pripalo je Fabrici obuće "Bema" iz Banjaluke, dok je specijalno priznanje za doprinos očuvanju zaposlenosti lica sa invaliditetom uručeno predstavnicima preduzeća "Hendi pet" iz Trna kod Laktaša.

Putem Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Republike Srpske od 2004. godine do danas zaposleno 1.646 lica sa invaliditetom za šta je obezbjeđeno 5,2 miliona KM.

Ministar Rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić, rekao je da je da se svim preduzećima koja zapošljavaju lica sa invaliditetom, u skladu sa zakonom, vraćaju doprinosi i do sada je izvršen povrat oko 14,5 miliona KM doprinosa. Dodao je da se svake godine u Srpskoj zaposli po nekoliko desetina, nekada i više stotina lica sa invalididetom, a ove godine je zaposleno njih 157 za šta je izdvojeno 420.000 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA