Rolke su ponovo in!

Ako mislite da u rolkama ne možete da izgledate šik, u velikoj ste zabludi! Tople su i udobne, a ove zime su se vratile u velikom stilu i s još većim kragnama.

Rolke su ponovo in!

Rolke su, veruje se, nastale u 15. veku, a postale su popularne krajem 19. veka, kad su postali uobičajeni deo uniforme fizičkih radnika, mornara, policajaca i sportista.

Međutim, u 20. veku postaju otmeniji komad odeće jer postaju zaštitni znak umetnika i intelektualaca.

Pedesetih godina prošlog veka postale su simbol otpora formalnom načinu odevanja, a negde u isto vreme uvukle su se i u ženske ormare.

Rolka je postala naročito popularna nakon filma 'La Dolce Vita' iz 1960. godine italijanskog režisera Federika Felinija, u kojem legenda italijanskog filma Marčelo Mastrojani nosi crnu rolku ispod bele košulje.

Rolka postaje simbol ležernog italijanskog načina života, a pronalazi mesto i u holivudskim filmovima jer je nose slavne dive poput Odri Hepbern, Dajane Kiton i Merilin Monro, ali i modne ikone tog vremena poput Džeki O. i Tvigi.

To je ujedno bilo zlatno doba ovog odevnog predmeta koji se zadržao u ormarima i kolekcijama, ali nikad više nije uspeo da povrati staru slavu.

Nosili su ih i članovi grupe "Bitls", u novije vreme bila je zaštitni znak Stiva Džobsa, a ove sezone sramežljivo se vraća na modnu scenu zahvaljujući dizajnerskim imenima kao što su Ralf Loren, Proenca Šuler i Tibi.

Bilo da je u pitanju deblje pletivo, tj. široki udobni modeli ili elegantni, uski, koji prate liniju tela, rolka je ove zime neizostavan deo garderobe.

Ako je pritom krasi predimenzionirana kragna, onda ste sigurni da ste u trendu. Idealne su za vetrovite zimske dane, a osim u kombinaciji sa džinsom, možete ih nositi na maksi ili mini suknje ili ispod trendi velikih šalova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

17°

  • 14:00

    17°C
  • 17:00

    15°C
  • 20:00

    12°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

131 cm

Promjena: -5cm

Sava Jamena

323 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 12:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI