Fond PIO: Korisnici do 24. decembra da otvore račune u drugim bankama

Fond za penzijsko-invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske saopštio je danas da su korisnici, koji su penziju primali putem Bobar banke, obavezni da najkasnije do 24. decembra otvore račun za isplatu penzije u nekoj drugoj banci.

Fond PIO: Korisnici do 24. decembra da otvore račune u drugim bankama

„Korisnici novi račun mogu da otvore u bankama po vlastitom izboru, a sa liste banaka sa kojima Fond PIO ima potpisan ugovor o isplati penzija i o tome treba da obavijeste najbližu poslovnicu Fonda", navodi se u saopštenju.

U Fondu pojašnjavaju da je otvaranje novog tekućeg računa za 2.334 korisnika prava na penziju, koji su bili klijenti Bobar banke, potrebno radi nesmetane isplate penzije, nakon što je u Bobar banci, 27. novembra uvedena prinudna uprava.

Fond poziva sve korisnike sa prebivalištem van Republike Srpske da potvrdu o životu za 2015. godinu dostave nadležnoj filijali Fonda najkasnije do 31. decembra da bi se isplata penzije u 2015. godini mogla vršiti nesmetano.

„Ukoliko potvrda o životu, ovjerena kod nadležnog organa, ne bude blagovremeno dostavljena, shodno propisima, isplata penzije se obustavlja", napominju iz Fonda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA