Vladika Atanasije: Nije svijet propao i neće propasti dok je vjere

Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije održao je večeras u Bijeljini predavanje o radosti života u vjeri i poručio da, uprkos svim teškoćama, u svijetu uvijek ima spasenja, jer ima Spasitelja.

Vladika Atanasije: Nije svijet propao i neće propasti dok je vjere

"Nije svijet propao i neće propasti dok je vjere, jer svijet je radost, a kad Gospod dođe ljudima, to svoj svojima dolazi", rekao je vladika na predavanju u prepunoj sali gradskog Centra za kulturu.

Kritikujući ljudsku depresiju i zla dešavanja u svijetu, on je pozvao srpski rod da očuva stvaralačku energiju i da živi i stvara u volji i ljubavi.

"Stvaranje svijeta nije prestalo, bez obzira što svijet ide nekom klizavicom, mi moramo čuvati radost života", zaključio je vladika Atanasije.

On je ukazao na to da svakom čovjeku danas, a posebno pravoslavnim hrišćanima, trebaju hrabrost, junaštvo, otmjenost i dostojanstvo, lik i obraz ljudski.

U organizaciji Misijskog fonda Eparhije zvorničko-tuzlanske, u Bijeljini traje božićni ciklus predavanja u okviru kojeg će biti održano pet tematskih večeri posvećenih vjeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA