VIndouz 10: Hologrami, "pametni" asistenti i besplatna nadogradnja

U Redmontu kompanija Majkrosoft predstavila je novitete u operativnom sistemu Windows 10 koji bi trebalo da postane dostupan do kraja godine.

VIndouz 10: Hologrami, "pametni" asistenti i besplatna nadogradnja

Prepoznatljivi "metro" stil će sada moći mnogo lakše da se prilagođava korisničkim željama. Ideja Microsofta je da Windows 10 nudi isto iskustvo na svim uređajima, pa će tako imati "tablet mode" i "desktop mode" u zavisnosti od načina na koji se bude koristio.

Nova verija Cortane, virtualnog asistenta omogućavati "prirodan" način komunikacije i sada ima mnogo više interakcije poput "pametnog" pretraživanja. Tu je i podrška za sedam novih jezika, kao i verzija koja radi na desktop računarima.

Uz to stiže i novi internet pregledač nazvan Spartan. Osim jednostavnijeg interfejsta, Spartan ima mogućnost pravljenja beleški i PDF fajlova direktno u okviru pregledača. Tu je i podrška za Cortanu za lakše surfovanje.

U okviru Windows 10 stiže podrška za Steam servis, kao i aplikacija za Xbox One koja pruža opciju pristupa igrama koje se nalaze na korisnikovoj konzoli. Predstavljen je i DirectX 12 koji donosi bolje performanse i uštedu energije prilikom igranja video igara.Vlasnici operativnih sistema verzije 7, 8 i 8.1 moći će besplatno da nadogradne svoj uređaje na "desetku" i to prvih godinu dana.

Windows Holographic

Ovo je možda i najzanimljivija stvar kod novog Windowsa. Specijalne naočare spajaju realnost sa virtualnim svetom. Korisnik dok nosi ove naočare može ujedno da prati veliki broj različitih holograma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA