Raković: Održati posebnu sjednicu skupštine o Bobar banci

Na održanoj konferenciji za novinare u Bijeljini, član Odbora za finansije SDS-a Slaviša Raković, založio se za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o Bobar banci.

Raković: Održati posebnu sjednicu skupštine o Bobar banci

"Odbor za finansije SDS-a smatra da treba otvoriti skupštinsku raspravu o Bobar banci i radu Agencije za bankarstvo koja je garant stabilnosti finansijskog sistema Republike Srpske, a koja, prema svim informacijama, nije uradila svoj posao", rekao je Raković na konferenciji za novinare u Bijeljini.

On je iznio stav da je banka ostala bez kapitala zbog kreditnih gubitaka, pogrešnog iskazivanja prihoda, zbog poslovanja sa povezanim licima sa 110 odsto u odnosu na limit od 40 odsto kapitala i zbog osporene dokapitalizacije iz vlastitih kreditnih izvora.

Prema njegovim riječima, uspješna isplata osiguranih depozita, koju obavlja Agencija za osigiranje depozita, ne može biti zadovoljština za građane, privrednike i institucije koje u ovoj banci imaju, kako je naveo, 160 miliona KM neosiguranih depozita.

Raković je rekao da u javnosti Republike Srpske vlada informativna blokada o slučaju likvidacije Bobar banke i razloga koji su do nje doveli, te da blokadu provodi Agencija za bankarstvo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 17:00

    14°C
  • 20:00

    11°C
  • 23:00

    9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

110 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

324 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI