Održana Svetosavska akademija

U čast utemeljivača srpske crkve, države i školstva - Svetog Save, u Bijeljini je večeras održana Svetosavska akademija na kojoj je protonamjesnik Radiša Jokić pozvao srpski narod i svakog čovjeka ponaosob da istraje na bogočovječanskom putu svetosavlja.

Održana Svetosavska akademija

"Sveti Sava je srpski identitet, osnovna vrijednost i temeljni smisao našeg naroda i svakoga od nas ponaosob, on je odgovor na vječno pitanje ko smo, odakle dolazimo i čemu idemo", rekao je protonamjesnik Jokić u besjedi.

Prema njegovim riječima, Sveti Sava je trasirao i zauvijek obilježio put srpskom nacionalnom biću na raskrsnici dva svijeta.

"Treba živjeti svetosavski, na bogočovječanski način, uz hrišćanske vrijednosti časti, pravde i slobode, kako je učio Sveti Sava koji je srpska besmrtnost i vječnost", poručio je u svetosavskoj besjedi protonamjesnik Jokić.

U bogatom kulturno-umjetničkom programu na Svetosavskoj akademiji nastupili su proslavljeni hor "Srbadija" iz Bijeljine, kao i hor sveštenika Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Publici su se predstavili članovi besjedničke sekcije Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i izvođači Srpskog kulturno-umjetničkog društva "Semberija".

Svetosavska akademija u Bijeljini održana je u gradskom Centru za kulturu, u organizaciji Svetosavske omladinske zajednice Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA